Ben guitar rig programını yıllardır kullanırım, ilk versiyonundan beri. Öyle ki anfimi satma sebebim olmuştur bu program🙂 En son eski laptobumda Guitar rig 4 ün sesleri çok net değil arada saçma sapan sesler alıyordum fakat işlemciye çok yüklendiğini farkettim. Guitar rig3 de bu kadar yüklenmiyordu hiç.
Sonra başka bir laptopa yükleyerek denedim Core 2 Duo işlemci 2 Ghz 2MB Cache Bellek ve 2 GB ram var üzerinde. Ses kartı da onboard (iyi bi ses kartlı laptop görmedim). Asio4All 2.9 kullanıyorum (O da sürekli güncelleniyor).
Sonuç olarak gayet güzel soundlar alıyorum (ses sistemim logitech x-530), gecikme diye bişey sözkonusu bile degil. dip gürültü sıfır, abzürt sesler yok, sesler çok temiz. Asio 48000' khz de ve latency compensation "son seviyede", asio buffer 512 de. Bunlar ayarlarda etki ediyor baya.
Teknoloji ilerledikçe ve bu tür porgramlar oldukça kullanımının yaygınlaşacağı kanaatindeyim, adamlar yapmış canavar gibi tonlar alıyorum laptopla bile. Simüle etmişler herşeyi sana soundu seçmek kalıyor sadece. Benim gibi ev kullanıcıları için biçilmiş kaftan. Bazıları çıkıp analop digital farkı diyecektir ama sonuçta analog ürünlerden ekmek kazanan ciddi bi sektör de olduğu aşikar. Tavsiyem ev kullanıcısıysanız gidipte anfiye prosessore pedala vs. para vermeyin. İnanın 10 watlık anfiden ve pedaldan çok daha iyi sesler çıkıyor bu programdan.
@cegilmez, gitarı laptoba ordanda anfiye bağlamanın pek bir zararı olmayacağı düşüncesindeyim. Sonuçta laptoba giren sadece bir input olacak, laptobun çıkışına ister bişey bağlama ister 100 wattlık anfi bağla, laptobun inputuna anfiyi sokmadğın sürece sorun olmaz diye düşünüyorum...
Saygılar...