Bu yazdıklarım çok genel bir değerlendirmedir. Ama sonucunda başınıza iş saracaktır, zira sonucu alacağınız amfiyi denemeye mecbur olduğunuzdur. Peşinen uyarması 🙂
Lambalı amfiler genelde yüksek seste kullanılmak üzere tasarlanmış aletlerdir. Ve ne yazık ki watt değerleri ile ürettikleri gürültü aslında birbirinden bağımsız olaylardır. Bir watt bir amfinin dahi sesini -hele 12" hoparlör kullanıyorsanız- evde kolay kolay yarıya dek açamazsınız. Kısık seste de genelde çok tizli bir ton verirler.
Ama bu demek değil ki evde ille de kısık seste zayıf bir ton alacaksınız. Bazı amfiler de kısık seste gayet güzel ton verebiliyorlar. SX alırken denediğim DSL15 böyleydi mesela. Diyelim ki seçtiğiniz amfi kısık seste zayıf çıktı. Ekolayzer, volume, master volume ayarları ile oynayarak tonu manipüle etmeye çalışabilirsiniz.
Bu arada Blackstar HTR5'i konserde kullanmışlığım vardır. Mikrofonlayarak gayet güzel sonuç almıştım. Şunu da söyleyeyim metal ve türevleri için de kesinlikle uygun bir amfi değil. Üzerindeki kendi drive'ı çok çok yetersiz. Evde kullanırken ses seviyesini ayarlarken zorlanıyorum çünkü ses knobu çok fazla hassas. O bakımdan ince ses ayarını yine pedal ya da prosesör üzerinden yapıyorum. Bana göre bu da eksi bir tarafı.