Hangi ekipmanı almalıyım?

Yaklaşık 1.5-2 yıldır amfiyle çalıyorum. Cort X1 gitara sahibim. Aynı zamanda modelini hatırlamadığım küçük bir Cort marka amfim var. Lakin istediğim tonlarda veya istediğim şarkıları çalamıyorum. Yani amfiden midir bilmiyorum. Hocama sorduğumda ses kartı alıp bilgisayarla ton ayarlaması yapabilirsin demişti. İnternette de pedal alabilirsin dendi. Sizce ne almalıyım?

İstediğin tonu yakalayamamanın bir çok nedeni var. Kalitesiz ekipman, senin çalıp çalamadığın, ne istediğini bilmediğin ve bence hocan 🙂.

Pedal ile de alabilirsin ton ile de ama insanları yanlış yönlendiriyorlar. Sen mesela nasıl çalıyorsun bilmiyoruz. Kendini geliştirdin mi? Tuşen nasıl. Tuşen kötüyse Mamsteen' in evinde misafir olup onun ekipmanlarını kullansan bile istediğin tonu alamazsın. Bize detaylı bilgiler vermen gerekli. Bence hocan seni kafasından atmış bu arada.

"ton ayarlaması yapmak"
gençler öncelikle çalmaya odaklanın, ton sonra gelir
bir de hayatın gerçekleri var, doğru isimsiz bir Cort amfi elbette yetmez... bence şu bilgi seviyesindeyken ses kartı dünyası yerine daha iyi bir amfi ile önce çalımını geliştir ve elle tutulur düzgün tonlarla çalmaktan keyif al sonra kısa sürede zaten ne istediğini kendin tespit edeceksin rahatça

forumda çokça bahsedildi, ben bile bir sürü inceleme yazdım.. şunlara göz at.. tavsiye diye demiyorum, araştır sadece
Blackstar ID:Core V3 veya V4
Roland Microcube ve/veya Dual Cube
Yamaha THRii
Hotone Pulze
Boss Katana bilimum modelleri

Geri