Hangi elektro gitarı almalıyım?

Bu iki gitar arasında kaldım. Ibanez RGAT62-SBF RGA VE IBANEZ RG470. RGAT62'nin artı olarak Dimarzio The tone zone ve Air Norton pickupları var. Rg470in de görünüşü hoşuma gitti. Tremelo pek umrumda değil açıkçası. Yeni başlayan biriyim. H-H H-S-H dizilimli bir gitar bakıyorum. Bu yazdığım gitarlar dışında 12k-16k arası gitar önerilerine açığım.
RGAT62-SBF: Zuhal Müzik Link
Rg470-AHM: Zuhal Müzik Link

RG'nin kesinlikle daha iyi ve kulağa aşina gelen ağaç seçimleri var ama köprüsü vasat, manyetikleri de vasat. Uzun yıllar kullanmayacaksan ve manyetikleri hoş gelmeyince değiştirmeye butcen varsa doğru seçim olabilir.

RGAT için meranti ne menem bir ağaçtır bilemiyorum ama neck tru devam eden maple sap olmasi avantajı ise yarayabilir. Jatoba klavye de epey kızil renkte görünen vasat ton agaci ama manyetikleri güzel.

Genel olarak RGAT daha keyif verir gibi. Ben ikisine de bulaşmam ama bu paraya daha iyi sifir gitar veya sifir kadar temiz daha iyi ikinci el gitar bulmak zor. Belki Schecter'in Kore gitarlari veya sun valley gibi yeni ust seri Endonezya gitarlari denk gelebilir, eger nakit ödeme opsiyonun varsa.

Rgat62ye karar vermiştim fakat müşteri hizmetlerini aradığımda iki gitar da stokta yoktu 🙁 Ben de rg421i(rg470in sabit köprülü hali) aldım. İleride manyetikleri dimarziolar ile değiştiririm.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun. Tam olarak aynı şeyi yaşadık ben de bahsettiğiniz 2 gitar arasında kalmıştım ve RGAT62 ( DiMarzio manyetikli ) alacaktım fakat bitmişti öyle olunca da biraz daha bekleme kararı aldım ve şu anda RG421 veya RGRT421 düşünüyorum. Uzun süre sonra (5 yıl) tekrar elime elektro alacağım ve acaba hoşuma gitmezse ne yaparım düşüncem var bu konuda gitar ile ilgili görüşlerini merak ediyorum. Gerek manyetikleri gerek de klavye rahatlığı konusunda yardımcı olursan sevinirim.

Manyetikler aynı iki gitarın. Neredeyse aynı gitarlar sadece ağaç seçimleri farklı ve rgrt421 5 parçalı necki var. Ash ve nyatohun tonlarını internette dinle hangisi hoşuna gidiyorsa onu al. Eğer hiçbir yerde satılmıyor nasıl bulmayı başardın hayret

Geri