Şimdi gitarın güçlü olması vb konular teknik detaylar içerir. Bir gitarı güçlü kılabilmek sesin gür çıkması yada gitarın inlemesi değildir zaten güçlü gitar gibi bir kavramda kafa karıştırır her zaman... Çok geniş bir kavram olmasına rağmen bir gitarı kaliteli gitar yapan başlıca unsurlar(en iyi buradaki üstadlarımızın bileceği iş) gitarda kullanılan ağaç çeşidi ile bu ağacın rezonansı ve manyetik türüdür... Bunların hepsi tercih meselesi olup ağaç konusu ise birazda şanstır... Aktif manyetikli herhangi bir gitarın çıkış olarak güçlü olması single manyetikli bir fender gibi stratların ezik olduğu anlamına gelmez. Kısacası bana göre güçlü bir gitardır demek, kendine has bir karakteri olan gözü kapalı aaa bak bu şudur diyebileceğin gitardır, tarzını en iyi şekilde ortaya koyan bir gitarı eline aldığında çalarken zevke gelirsin. Bu ve bunun gibi teknik detayları birçok firma ve lithuerler bilir ve nabza göre şerbet değil kendi karakterlerine göre şerbet olayına girişmişlerdir 😉progressiva demiş ki:Abi senin bilgin ile benimki arasinda daglar kadar fark var ben sadece kendi kulagima geleni soyluyorum yani 5-6 sene civari JS 100 kullandim o da en dogal tonlara sahip Ibanez'lerden biridir ama su an kullandigim Schecter Lady Luck'a gore tonlari fark ediyordu baya. 1570 Prestige kullanan arkadaslarim var hatta Ibanez Jem 7V fiyatlarinda RGT320Z var Yekpare bir gitar hatta su an Berklee'de egitim goruyor ama onun kullandigi gitarin tonlari bile beni cok tatmin etmiyor ki cok pahali gitar. Ben genel baglamda Vintage karaktere sahip ama Rock soundu da muthis kuvvetli gitarlari begeniyorum. Kendi gitarim mutevazi tabii senelerce calmayinca bu bana yetiyor da artiyor bile ama bir snraki levelda yine sabit koprulu bir gitar tercih etmeyi planliyorum. Zevk meselesi sonucta abi. Ben de cok kullandim Ibanez cok da memnundum. Tamamen zevke dayali bir yorumdu benimki o nedenle cok takilmana gerek yok yani.
Bir ucunu tut Fenderden, Gibson, Jackson, İbanez'e kadar bağla 🙂 (ama iyi düğüm at 😀 ) bunların hepsinin kendine has karakterleri vardır.
Dip not: Acelem var ilk aklıma gelen firmaları yazdım...