Arkadaşlar selamlar. 2 bin lira civarı bir param ve bir gitar almayı düşünüyorum. Lakin kafam oldukça karışık. Şu an ilgilendiğim üç model var. Bunlar İba RG1570Z ,İba RG2550Z ve EVH Wolfang Special MN .. Bir kararsızlık durumu hakim..
Şöyle ki;
Diğer taraftan da aklımın diğer bir ucunda Jackson SL1 USA Soloist var. Kızılağaç gövde, seymour duncan manyetikler, abanoz klavye ve yekpare olmasıyla aslında istediğim tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Şu videoyu da izlerseniz bambaşka bir tonu olduğunu anlıyorsunuz.Farklı bir yerde..
http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Jackson Soloist SL-1 Elektro Gitar_85
Yani scream ve doygun tonlarıyla bambaşka.. bunu duyduktan sonra İbanez çok dijital ve oyuncak geliyor açıkçası. JEM7V ile çok sık karşılaştırılıyor fakat bence ezer geçer. 1 sene daha para biriktirirsem Soloist'i de alabilirim.
Çalmak istediğim tarzlar ise sırasıyla ; enstrümantal rock, fusion, pyschodelic rock, funk, blues-rock vs..
Yani aldıktan sonra tatminsizlik yaşamayacağım, 6-8 sene kullanabileceğim çok yönlü bir gitar arıyorum. Ve Soloist de bu tanımlamalara uyuyor açıkçası.
Şöyle birşey de yapmayı düşünüyorum fakat biraz gereksiz olur gibi geliyor; şimdi bir rg prestige alıp 2-3 sene sonrada soloist'i almak.. aynı mantıkta gitarlar sanki. yani soloist rg prestige'in yapacağı işi yapabiliyorsa iba gereksiz kalır ve boşa para harcamış olurum gibi geliyor.
Diğer bir düşünce de soloist'i 2. el almak. 3 bin liraya bulabilirim gibi geliyor fakat bu konuda da kararsızım.
Yaşça ve deneyimce olgun üyelerden yorum bekliyorum.
Öyle mi yapayım ,böyle mi yapayım ?