Ağacını nereden alıyorsun? Kurutulmuş mu kurutulmamışsa nasıl kurutuyorsun? Ağaçlar kaç senelik, ne ağacı, menşei nedir? Gibson yapıyorum diyorsun Chambered mi yapıyorsun. Rezonans değerlerini neye göre hesaplıyorsun? 🙂 En basitinden 6100, 6105, 6150 ve daha diğer tür fretler ne tür ve hangi amaçlı gitar klavyelerinde kullanılır. Ya bırakın bu işleri. Öyle gövdeyi sapı al bolt on birleştir. iki manyetik lehimlemeyle olmuyor o işler. Tonlarca bilgi birikimi gerektiriyor
dostum herşey bi kenara 2.el almayacağım olayından sıyrılmaya bak.1000 1500 liraya çok güzel 2.el temiz amfiler bulursun.amfi dediğin öyle kolay kolay bozulmaz.adamlar yıllarca kullanıyolar bi amfiyi.amfini istediğin karekterde ve lambalı al ona ne gitar taksan sana hoş gelir zaten(tabi bi fender taktığında tadından yenmez bırakamazsın elinden)ilk amfi...lambalıya prosesörden sadece efekleri verirsin şahane işler çıkar...Arkadaşlar blues ,jazz, rock hafif overdrivelı tonlar istiyorum bütçe 3000-3500 ikinci el almayacağım .Fakat alacaklarım benim için 5, 6 yıl son olmak kaydıyla alınacak mantıklı öneriler bekliyorum.Kafamda her zaman k i gibi fender strat+fender amfi ama sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum .Elimde vox tonelab ex prosesörde mevcut .Şimdiden teşekkürler
Dore müziğin lüthieri arkadaşım...açık adres istersende verebilirim...referans ya da iş tanıtımı lütfen.
Ağaçların büyük bir kısmı afrikadan gelmekte...ben kendim yapıyorum dedim mi gitarı?''yapıyoruz dedim''maun akça dişbudak kızılağaç ne istersen var...depomuzda yığınla kusursuz ağaçlar var..gel gör nasıl yaptığımızı...gel izmire yemen içmen kalman herşeyini ben üstlenicem ustaların nasıl gitar yaptıklarını gör..Nasıl yaptığımızı gözünle görmeden işkembeden de atamazsın gövdeyi alıp birleştiriyormuşuz...çalan nasıl özellikte gitar isterse öyle yapılır..sen çok biliyosan ağaçlarını ben vericem gözümüzün önünde atölyede ustaların yanında yapıcaksın neck thru ve kusursuz olucak alıp gidiceksin o gitarı tamam mı dostum?Herşeyi videoya da kaydedip Türkrock a koyucaz...Ama yapamazsan da ağaçların parasını ve yemen içmeni kendin halledersin okey?Özel mesaj at numaramı vereyim...üç beş bişey öğrenip gelip burada artislik yapamazsın...
Ya bırakın bu işleri. Öyle gövdeyi sapı al bolt on birleştir.