Şimdi iki seçenek var. Birincisi düz elektro akustik alırsınız. Elektro akustiklerin tonu biraz daha cılız olur sesi içeri versin diye.Merhaba arkadaşlar, normalde basçıyım ama bir gitar daha almak istiyorum, biraz elektro tecrübem de oldu.
Sorum düz akustik gitar mı almalıyım, yoksa elektro-akustik mi, farklar nedir, hangisini tavsiye edersiniz?
Bende epiphone’un güzel bir akustik amfisi ve mikrofonu var, evde bazende dışarda arkadaşlarla basit şarkılar çalmak, söylemek, öğrenmek istiyorum, biraz eğlence biraz da gelişim amaçlı olucak yani 🙂
Bütçeyi 1000 tl civarı tutucam max, ikinci el almayı düşünüyorum, malum dolar, enstrüman borsası şu sıralar hayli yüksek zaten.
Fender, Squier, İbanez, Cort, Yamaha, Epiphone, Sx geliyor marka olarak aklıma, siz nelere önerirsiniz acaba, şimdiden teşekkürler 🙂
Yada güzelinden bir akustik gitar alıp 50 liraya yapıştırmalı mikrofon takacaksınız.
Ama bence biraz daha para koyup Lag T66 DCE modelini almanız daha mantıklı. En son baktığımda 1200-1600 gibi bir fiyat bandı vardı ikinci elde. Biraz daha çıkarım diyorsan T70 T100 bile alınır. Bence fiyat performans olarak en mantıklı seçim bunlar. Başka olarak önerebileceğim Cort Mr710f modeli var. Fishman manyetik var üzerinde. Ton yelpazesi de geniş. Bir de ovation kasalar var. Arkası ağaç değil de fiber. Akustik sesi cılız ama genelde sahneler ve kayıtlar için üretiliyor. Onlar da güzel, ama dediğim gibi biraz daha koymanız lazım üzerine.