Bence biraz daha elinde tut gitarı. Söylediğin akorları farklı şekillerde çalmaya çalış. Mesela o üç sesi yüzük parmağınızla veya serçe parmağınızla basmaya çalışın. Ama marka önerisi olarak iyi pazarlık yaparsanız lag gitarlar gerçekten çok iyi gitarlar. Gerek tınısı gerek rahatlığı.
İnsanlar seri üretim olmadıkları için herkesin fiziksel yapısı farklı oluyor. Bu yüzden çalım rahatlığı kişiden kişiye değişir. Kendinize en rahat enstrümanı bulmak için deneyerek almaktan başka bir seçenek maalesef yok.
Benim bir kazık sonucu elimde kalan bir ibanez aeg10 elektro klasik gitar var ince kasa. Evet sapları rahat ama sesi yetersiz. Üstüne rezonansı da tatmin etmiyor. İbanezi önermem çünkü gerçekten sesi güzel değil. Öneri olarak ltd, washburn, LAG(ah bi deneseniz anlayacaksınız demek istediğimi), yamaha. Bu gitarlar üzmez. Ama gördüğünüz yerde gitarları denemenizi tavsiye ederim çünkü ne çıkacağını bilmiyorsunuz.Serçe parmakla da basmak çok zor geliyor şu an, bu zamana kadar öyle alıştığım için ama yine de deneyeceğim. LAG gitarları duymuştum fakat ikinci el aradığım için bu şehirde(Samsun) bulması zor gibi gibi. Yine de önerebileceğiniz bir model varsa sıfır bakabilirim.
Bazı markaların ince kasa gitarları oluyor Ibanez'de görmüştüm örnek olarak.Klavyeleri de ince olduğu için daha rahattır diye düşünüyorum ama ses konusunda nasıldır?
Merhabalar yaklaşık 6-7 senedir gitar çalıyorum. Biraz para bitiktirdim kendime elektro akustik bi gitar almak istiyorum. Kendime alacağım ilk gitar olacak bu yüzden sağlam bi şey olsun, ömürlük olsun istiyorum. Geçen gün Taylor 114ce ( 7500tl ) denedim ve gerçekten çok beğendim. Aynı zamanda Martin'in 000RSGT modelini denedim ve ikinci el 4500 tl'ye buldum. Takamine'nin de iyi bi marka olduğunu biliyorum ama henüz deneme fırsatım olmadı. Bu bütçede önerebileceğiniz başka modeller var mı? Ya da bahsettiğim gitarları daha önce kullanmış olan varsa görüşlerinizi bekliyorum. (7500 çıkabileceğim max. rakam)