Yakın zamanda akustik gitar almayı düşünüyorum. Yaklaşık iki sene önce akustik gitar deneyimim oldu. Klavyesi rahat diye İbanez in 1000 tl lik bir gitarını almıştım. Ama tonu beni hiç tatmin etmeyince ilk bir kaç ay odanın köşesinde durdu hiç çalasım gelmedi, sonrada sattım. İbanezi alırken Martin denemiştim. 3000 civarındaydı fiyatı. Tonu çalımı vs beğenmiştim. İlk akustik gitarım olacak diye o kadar vermiyeyim diye almamıştım. Hata etmişim.
Çok fazla çeşit var denemek gerekli o konulara vakıfım. Aradığım özellikleri yazacağım. En azından dersinizki şu markaya hiç bakma istediğin şey onda yoktur, yada şu markalarda yoğunlaş gibi bir tavsiye aslında benimkisi.
-Öncelikle fiyat olarak 2000 2500 civarı düşünüyorum. Aradığımı bulamassam daha yukarılarada çıkabilirim.
-Sesi açık olmalı. Bazi dinlediklerim kapalı geliyor. Tarif edebildim mi bilmiyorum. Boğuk istemiyorum.
-Çıplak sesi çok gür istemiyorum. Bazı gitarlar daha sessiz oluyor. Sanırım Jumbo tip gitarlar daha sesli.
-Bas ve tizleri dengeli olmalı. Bazı dinlediğim akustiklerde üst mi telin tınısı çok bas geliyor. Onu sevmiyorum.
-Çalımı klavyesi rahat olmalı. Tüm elektro gitarlarım ibanez. Gibson gitar çalmak istesem rahat edemem. Tabiki elektro gitar klavyesi gibi olmayacaktır. Forumlardan okuduğum kadarıyla Lag markanın klavyesi için rahat deniyor gibi..
-Elektro akustik olmalı.
-Gövde tipi cutaway, gövde şekli Klasik yada Dreadnought istiyorum. Jumbo tip istemiyorum.
Hangi marka model dersnizi sizlerinde fikirlerini almak isterim.
Teşekkürler..