Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

teşekkür ederim. Kalın, çok kalın veya orta kalınlık denebilecek saplarla çaldım. ESP ve jackson saplarına aşinayim ama "abartılı ince" bir sapla çalmamış olabilirim şu ana kadar 🙂 Kendi hissiyatıma göre "diğerlerine göre daha ince sap" biraz daha hızlı ve görece kolay bir çalış diye yorumluyorum.
Teoride öyle ama dediğim gibi kişisel bir durum bu. Ibanez alıp kullandıktan bir süre sonra el-bilek ağrısı çektiğini söyleyip, gitarını elden çıkaran çok insan duydum.

Arkadaşlar. Yıllar boyu bir çok gitar denedim çeşitli gitarlarım oldu. Çevremdeki arkadaşlarımın oldu denedik. Burada ciddi bir paradox var. İnce sap olması asla daha iyi daha rahat çalım olabileceği anlamına gelmez. Bazen öyle kalın bir sapla rahat edersiniz ki kendiniz bile sasarsınız. Bakın yapılacak en güzel şey yine gitar seven bir arkadaşınız ile birlikte bulabildiğiniz en büyük mağazaya gidin ve birlikte deneme yapin. Fikir alışverişinde bulunun. Bu ufkunuzu daha da açacaktır. denemeyi yaparken amfinin hiç bir önemi yok. Amfi olacak ise Sadece kısık seste amfi olsa daha da makbul hatta. Oturun saatlerce deneyin farklı farklı gitarları deneyin. Ve en önemlisi birşey almadan önce fikir sahibi olun.

Burada tartışmayacaksak veya fikir alışverişinde bulunmayacaksak bu forum niye var? Bizim burada ne işimiz var? Herkes bir konu hakkındaki tercihini ve tercih sebebini belirtsin ki insanlar bundan faydalansın değil mi?
Soru özelinde tartışılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Kıyas ortada. E2 yi de, Japon Ibanez leri de deneyimlemis biri olarak söyledim bunu. Metal yapılacaksa alırsın E2 yi arkana bakmazsın.

He forumda GE150 sahibi olup arkadaş ortamında bir iki ufak dokunus yapsam QC ile aynı diyenler de var.

Işte peşrev işte meydan, tartışın öyleyse

Soru özelinde tartışılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Kıyas ortada. E2 yi de, Japon Ibanez leri de deneyimlemis biri olarak söyledim bunu. Metal yapılacaksa alırsın E2 yi arkana bakmazsın.

He forumda GE150 sahibi olup arkadaş ortamında bir iki ufak dokunus yapsam QC ile aynı diyenler de var.

QC değil abi Fractal. 😀

Şüphesiz deneyimlemişsindir, ben de deneyimlemiş birisi bu konuda fikirlerimi beyan etmek istedim. İyiyse niye iyi, kötüyse niye kötü, herkes deneyimlerini ve fikirlerini söylesin ki ben ve diğer insanlar da bunlardan faydalansın temalı birşeyler söylemek istemiştim ama konu yağlı güreşle prosesöre doğru gitti, orayı kaçırdım. Neyse...

Merhabalar. ESP E-II Horizon modelini alma aşamasındayım. D standart tuning veya Drop C (10-52..) kullanacağım. son bir gitarlara göz gezdirirken Zuhalde Ibanez RG5121ET-PRT RG Prestige modelini gördüm. Hiç ibanez kullanmadım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı seviyede. İkisi de japon belli strandartlarda yakın gibi duran gitarlar. Bahsettiğim ibanez modelini kullanan deneyen fikir belirtmek isteyenler var mıdır?

Ibanez > EverTune köprü
ESP e-2 > Gotoh Tune-O-Matic sabit köprü

Her şeyi düşünüp İkisi arasında kalmış olsaydım fishman Fluence artısı (bu artı tamamen benim fetişim) ve espnin sap arkasi boyasının eksisi yüzünden tercihim Ibanez olurdu.

teşekkür ederim. Kalın, çok kalın veya orta kalınlık denebilecek saplarla çaldım. ESP ve jackson saplarına aşinayim ama "abartılı ince" bir sapla çalmamış olabilirim şu ana kadar 🙂 Kendi hissiyatıma göre "diğerlerine göre daha ince sap" biraz daha hızlı ve görece kolay bir çalış diye yorumluyorum.
İnce saplar solo çalmak için iyi, kalın saplar ritim çalmak için iyi. Son yıllarda Schecter hibrit sap yapıyor, baş tarafa yakın olan kısımlar kalın ve yuvarlak, gövdeye yaklaştıkça inceleşip yassılaşıyor.

Geri