O denediğin scalloped klavye olabilir dostum. normalde çalımı kolaylaştırmak için bunu yaptıran gitaristler var. örneğin; Malmsteen. 2000 liradan pahalı olması da bunu açıklıyor zaten. Ama normal maple klavyelerde , elin ve parmakların terli ve kirli değilse yapışma gibi bi durum olması zor.
Gitarınızın durumu nasıl yani çok eski mi fotoğraflarına nerden ulaşabilirim?Elimde Hardcase ile birlikte rockson var. Bir öğrencim icin almistim ama sehirdisina taşındı. Hardcase ile 179 tl istiyorum. Olanlarından resimlerine bakabilirsiniz.
Lise'de klasik gitar almıştım, ödevleri yapmak istemediğim için bıraktım. Keşke bırakmasaydım. Şimdi çok geç. İyi düşün, bu kadar gençken sağlam bir altyapı almaya çalış. Ama aynı zamanda sevmediğin bir şeyle çok uğraşma, sevdiğine kay. Elektrodan başlamakta sakınca yok bence. Tek dediğim bu kararı dikkatli ver, klasik gitar eğitiminin değerini sonradan farkedebilirsin.
Gitar olarak arkadaşa katılıyorum. Tonu, klavyesi, vs. açısında kalitesi pek iyi olamaz 200 TL'nin. 400-500 TL'ye ise gayet güzel 2. el bulursun. Gitarının güzel oluşu seni daha da gaza getirir. 2. el'i sakın aşağı görme, bence sıfırdan daha iyi bir seçim, hem tahtası oturmuş olur, hem fiyat açısından daha mantıklı. Gitarda pek garanti olayına gerek olmuyor zaten. Squier modellerine bak derim. Çok aşağılanırlar ama artizlik adına sadece...
Elindeki parayı arttır biraz daha. 400 TL civarında ikinci el güzel gitarlar var. Başlangıçda o seviyede bir gitarla başlanmasına karşıyım.
Önce klasik gitara başla sonra elektro çal diye.Sizce bu öneri doğru mu?Ben klasik gitarı sevmiyorum.O yüzden hiç istemedim.
çok çok farklı enstruman her ikisi..Perde sayısı tel yüksekliği picking teknikleri,legato ,tutuş şekli tınısı.. Kesinlikle aynı değiller..Hangisini istiyorsan onu çal. İkisi de birbirinden farklı enstrümanlar değil. Elektro gitar çelik telli olduğu için tırnakla çalması zordur. Hani tırnak kırılır diye. Yoksa al klasik gitarı, kasasını küçült, çelik tel tak, tellerin arasını biraz daralt, al sana elektro gitar. Basitçe böyle düşünebilirsin. Klasik gitarı penayla çalan ve elektro gitarı parmakları ile çalan bir sürü kişi var. Elektro gitar çalan adama klasik gitar versen yine aynı tekniklerle çalabilir. İkisini tamamen farklı enstrümanlarmış gibi gösterenlere pek kulak asma. 2. el elektro gitar ile başlayabilirsin. Bu forumdan alacaksan "Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Iyi/kötü Yorumlarınız" başlığına bakıp güvenilir bi satıcıdan alabilirsin.
http://turkrock.com/threads/2479/