Estağfurullah, bende yaşıyorum zaman zaman aynı durumu, insanlık hali.Yine telefonun azizliğine uğradım, sert çıkmış gibi olmuş kusurum olduysa af ola ..
Olmamış bence. Arkadaşın hoşuna gitmiş olsaydı ve sorsaydı, sahibini tanıdığımı ve 350 ye bırakabileceğini, kalite ve işçilik olarak o baktıklarını 2 ye katlıyabileceğini, sabit köprülü olmasının yeni başlayan biri için rahat olacağını ve dandik bir gitarın tremolosunun insanı gitar çalmaktan soğutabilceğini yazıp, kendini biraz daha zorlamaya çalışmasını önericektim.Arkadaşın koyduğu ilanların fiyatlarına baktıktan sonra, neredeyse ikiye katlayan bir ilan göndermen biraz saçma olmamış mı?
Bence dandik gitarın tremolosu insanı gitardan soğutmaz, tremoloyu kenara bırakın kendi kolu, eli olmayıp da gitar çalan insanlar var internet videolarında... Ben gitara tellerle klavyenin arasına elimin girdiği Rus yapımı bi klasik gitarla başladım, en iyi gitar da Campbellar falandı o zamanlar. Çalmayı gerçekten isteyen, forumlarda mesaj atıp cevap bekleyen ve bu işe 150 200 TL harcayabilen birisi gerçekten çalmak isterse gitarın fiziki niteliğine dayalı olarak gitardan soğumaz. Tremoloymuş, sap ayarıymış hey gidi... Elimde 80 TLye aldığım Rockson diye Strat kopyası var, ben bununla bile TRT Müzik'te çalabilirim, dikkatli bakın Cort G210la falan çalıyo orda adamlar. Ha, paran varsa Gibson'a custom gitar yaptır eyvallah ama yoksa bunlar da o kadar kötü değildirler.
Parası olmayana "bunlarla olmaz, illaki RG370le, Fender Stratla başlaman gerek" demenin mantığı yok bence, Peugeot 206 almak isteyen adama, "onların ön takım sıkıntılı olabiliyo, hem Mercedes'ten aşağısı araba değil, motorun sesini duymadıktan sonra yaramaz", demekten farksız bunlar. Herkesin standartları farklı neticede.
Eh arkadaş müneccimse ve senin bu şekilde indirip yaptırabileceğini biliyorsa, haklısın. Ama kuvvetle muhtemelen böyle bir yeteneği yok, ve fiyatını görüp dikkate almamış olma ihtimali daha ağır basıyor. Zira herkes hop diye bütçesini ikiye katlayamıyor, özellikle başlangıç seviyesinde.Olmamış bence. Arkadaşın hoşuna gitmiş olsaydı ve sorsaydı, sahibini tanıdığımı ve 350 ye bırakabileceğini, kalite ve işçilik olarak o baktıklarını 2 ye katlıyabileceğini, sabit köprülü olmasının yeni başlayan biri için rahat olacağını ve dandik bir gitarın tremolosunun insanı gitar çalmaktan soğutabilceğini yazıp, kendini biraz daha zorlamaya çalışmasını önericektim.
Madem yeterli bu gitarlar neden para veriyor bukadar insan, neden diğer firmalar bu denli yüksek fiyatlara gitar üretip satıyorlar. Kötü gitar baya baya insanı gitardan sogutur. Gitarı otomobile benzetmende ayrı bir dava konusu.Hiç alakası yok hocam, bu forumun dışına çık, liselere git, ortaokullara git çocuklar ne gitarlar kullanıyo, biz elimizi sürmeyiz. Gitarın üzerindeki vidanın kalitesinin tartışılmadığı yerlerde insanlar Squier Bullet Strat'la sahneye çıkıp gecede 100 TL para bile kazanıyolar, hiç de öyle akordu kaçtı bilmem ne muhabbeti yok. Asıl bu yazdıklarınız klişe laflar, hatta ordan burdan okunmuş laflar. Bendeki Rockson da akort kaçırmıyo, köprüsünde de hiç bi sorun yok. Ha elbette ömrü bi Fender'e göre daha kısadır, sesi iyi değildir, manyetikleri daha gürültülüdür, sap profili rahat değildir ama üretiliş amacı yüzyıllara meydan okumak değil zaten, kullan-at model gitarlar bunlar. En son bi kaç sene önce eline dandik gitar almış ve flamed mapleın derecelerini tartışan birisi bu gitarlar hakkında objektif değerlendirme yapamaz bence.
Arkadaş sen neyin tartışmasını yaratıyosun, dediklerimi niye düzgün okumuyosun "arkadaşın hoşuna gitseydi ve sorsaydı.......önericektim" dedim. Beğenseydi bu tarz bir gitarla ilgili bilgi almak isyetecekti ve sorduğunda da ben ona bunları anlatabilirdim demek istedim.Eh arkadaş müneccimse ve senin bu şekilde indirip yaptırabileceğini biliyorsa, haklısın. Ama kuvvetle muhtemelen böyle bir yeteneği yok, ve fiyatını görüp dikkate almamış olma ihtimali daha ağır basıyor. Zira herkes hop diye bütçesini ikiye katlayamıyor, özellikle başlangıç seviyesinde.
Edit: hocam varsa böyle bir yetenek, bir iddaa kuponu rica etsem?
Madem yeterli bu gitarlar neden para veriyor bukadar insan, neden diğer firmalar bu denli yüksek fiyatlara gitar üretip satıyorlar. Kötü gitar baya baya insanı gitardan sogutur. Gitarı otomobile benzetmende ayrı bir dava konusu.
...Ha elbette ömrü bi Fender'e göre daha kısadır, sesi iyi değildir, manyetikleri daha gürültülüdür, sap profili rahat değildir ama üretiliş amacı yüzyıllara meydan okumak değil zaten, kullan-at model gitarlar bunlar...
Hiç alakası yok hocam, bu forumun dışına çık, liselere git, ortaokullara git çocuklar ne gitarlar kullanıyo, biz elimizi sürmeyiz. Gitarın üzerindeki vidanın kalitesinin tartışılmadığı yerlerde insanlar Squier Bullet Strat'la sahneye çıkıp gecede 100 TL para bile kazanıyolar, hiç de öyle akordu kaçtı bilmem ne muhabbeti yok. Asıl bu yazdıklarınız klişe laflar, hatta ordan burdan okunmuş laflar. Bendeki Rockson da akort kaçırmıyo, köprüsünde de hiç bi sorun yok. Ha elbette ömrü bi Fender'e göre daha kısadır, sesi iyi değildir, manyetikleri daha gürültülüdür, sap profili rahat değildir ama üretiliş amacı yüzyıllara meydan okumak değil zaten, kullan-at model gitarlar bunlar. En son bi kaç sene önce eline dandik gitar almış ve flamed mapleın derecelerini tartışan birisi bu gitarlar hakkında objektif değerlendirme yapamaz bence.
Hocam bi okumadan heyecanlanla cevap yazma gözünü seveyim. Neye benzeteydim gitarı, ata mı benzeteyim? Artık benzetmeleri de izne bağlamaya çalışmaya başladın, forum diktatörü kesildin iyice...