Noldu bozacıyı silmişsin, hani Türkçe'yi doğru kullanılıyorduk.
"Da"yı, "de"yi doğru kullandığın zaman görüşelim...
Noldu bozacıyı silmişsin, hani Türkçe'yi doğru kullanılıyorduk.
Şaka mı bu? Benim yazımdan alıntı yaptığında Obama'ya gönderme yaptığını mı düşüneyim ahahah bu cidden iyiydi, kendini aştın.
"Da"yı, "de"yi doğru kullandığın zaman görüşelim...
"Türkçe'yi" derken de "yi" ayrılmaz...
He he aynen, bak onlar da öyle söylemişler 😀
http://forum.tureng.com/cumle-cevir...urkcede-hangi-ekler-kesme-isaretiyle-ayrilir/
Site de bana düzenle
Aksini iddaa ediyosa o da yanlış biliyo.
http://www.turkcedersi.gen.tr/modules/newbbex/viewtopic.php?topic_id=17106&forum=28
Sen niye insanları zadeleyecek laflar edip ve taraf tutup tartışmayı kızıştırıyorsun? Şu an senin yaptığın birilerinin desteğini almak için birlik olmak değil mi? Yazdıkların çok çirkin ve ayıp.@Cabwaystar hocam boşver yanlış yapıyorsun, deliyle deli olunmaz diye bir atasözü var tok açın halinden anlamaz, para ile saadet olmaz, eşek hoşaftan ne anlar, adam yazmış oraya en fazla şu kadar param var diye para veren yok akıl veren çok. Bunlara cevap vermeyeceksin bu cinsler kaale alınmak için neyi savunduklarını bilmeden yazar çizerler en güzeli onlara ne kadar değersiz olduklarını ve sadece boş konuşup atıp tuttuklarını göstermek için tartışmaya girmemek kaale almamak, böyle olduğunda inan o klavyeyi yiyorlar 😉
Sen niye insanları zadeleyecek laflar edip ve taraf tutup tartışmayı kızıştırıyorsun? Şu an senin yaptığın birilerinin desteğini almak için birlik olmak değil mi? Yazdıkların çok çirkin ve ayıp.
Evet yanlış biliyooooooooo
İyice çocuğa bağladın, hatta belki de çocuksun ki kurallara aykırı olmak hoşuna gidiyo. Orda açık bi şekilde kural yazıyo, ben de MSGSU Türk Dili ve Edebiyatı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunuyum, bu kural iki okulda da böyle öğretildi. Liseli çocuklarla siyaset üzerine bile daha seviyeli tartışmalara girdim, şu son mesajınla gördüm ki cahille tartışmak harbi belaymış.
Önce şunu yuttur bi zahmet. "Da" ve "de"yi bile nerde ayrı yazman gerektiği bilmediğin gerçeğini değiştirmeyeceğine göre kendi diline bile cahilsin demektir, daha istersen Oxford'da oku, tartışma bitmiştir. Kuyruğumu sıkıştırmadan editledim yukardaki yazıyı yalnız, bu bana sitenin verdiği bi hak. Bu konuda da hiç kimsenin ekstra iznine ihtiyacım da yok. Var mı daha anlatacağın bi şey. Velet seni...