O zaman yazınız doğrultusunda amfi bütçemi de vereyim. 400 tl civarında bir amfi bütçem var. 1.500'de gitar. İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı. Bu bağlamda Squier stratocasterlar nasıldır acaba?
Stratocaster düşünüyorsanız, ben çok iyi anlamam o işlerden, söyleyebileceğim iki şey var onun dışında başka arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum:O zaman yazınız doğrultusunda amfi bütçemi de vereyim. 400 tl civarında bir amfi bütçem var. 1.500'de gitar. İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı. Bu bağlamda Squier stratocasterlar nasıldır acaba?
Ek bilgi olarak şunu söyleyeyim, alacağın kişiyle anlaşıp sanalpazar/GET gibi bir sistemle ikinci el bir aleti de taksitle alabilirsin dostum. DoRe'nin indirimlerini saymazsak dolar bu kadar yükselmişken sıfır almak senin için sıkıntı olur. İkinci elde daha yüksek performans alabileceğin bir gitar alabilirsin yani sıfır yerine.İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı.
Rica ederim. Punk ağırlıklı çalan biri olarak Les Paul konusunda ısrarcıyım. 😀 Görsel olarak hoşuna gitmiyorsa Double Cut modellere de bakabilirsin. Ya da hazır kampanya varken HH dizilimli Schecter ya da PRS olabilir. O da olmadı @erenkavukcu 'nun da dediği gibi HSS bir strat da güzel olur.
Yardımcı olmak için yorum yazanlara teşekkürler. Fakat önce ortaya bir fikir atıp ardından da nedenini belirtmeyince yorumunuz havada kalıyor haberiniz olsun, ben de kasıtlı olarak kötüleme amacı güdülüyor diye düşünüyorum öyle olunca.
Onun haricinde amfi öncelikli konumuz değil. Önce gitarı belirlemek daha mantıklı değil mi? Şunu bi toparlayayım; ağırlıklı olarak garage rock, punk rock, indie/post-punk revial türüne öncelik veriyorum. Fakat Post-Hardcore'a falan da ilgim var dedim, önceliğim değil yani. Sadece o türde de iyi kötü beni idare etsin. Ya da etmesin yani komple vazgeçtim kurduğunuz cümleye bakınca. Böyle daha açıklayıcı oldu. Aradığım tonları "crunchy" diye ifade edebilirim sanırım.
İkinci ele hala sıcak bakmıyorum ama aradığım tonlar için en uygun gitarın ikinci el fender stratocaster olduğuna kanaat getirdim. Sanırım bu bağlamda düşünebilirim. Sıfır olarak da squier stratocaster olabilir. Uygun mudur sizce?
Not: The White Stripes'in Cannon şarkısını çalmak istediğim türe örnek olarak verebilirim sanırım.
Bu arada kendi adıma konuşayım, hayatta sevmem tipini dediğim Les Paul kasa gitarları yakından gördüğüm zaman ne güzel bişey bu ya demiştim ilk gitarımı aldığım zaman. Gidip mi alacaksın yoksa sipariş mi vereceksin bilmiyorum ama, hertürlü mağazalara uğra bir git gör derim, alacağın gitarı da kesin dene öyle al.Les Paul'lar araştırdığım kadarı ile cidden ton/ses olarak iyi -Jack White'ın da bir çok kez tercih ettiği- gitarlar. Fakat bir türlü ısınamıyorum görüntüsüne, Double Cut dahil. Fakat HH dizilimli Schecter ve HSS stratlara bakıyorum şu an. Gönlüm Strattan yana, biraz videolarını da inceledim, zaten pek fazla bir seçenek yok squier strat alacaksam, tek bir gitar var verdiğim fiyat aralığında. Ama Schecter'lere bakarken kafam karışıyor çok fazla model var, o konuda yardıma ihtiyacım var. 😀
mydukkan.com :: Squier Vintage Modified Stratocaster HSS :: Elektro Gitar
Büyük ihtimal de bunda karar kılacağım uygun bir Schecter önerilmezse. 🙄
radius nerde yazıyor hocamBende telecaster alayım diyorum Schecter ama klavye 14'' radius. Arkadaş 9.5 inc radius tele bir tek fender mi yapıyor.
Shecterın sitesinden bakıyorum. Buy arada her gitarda da euro kuru 2.7 diyor ama bütün gitarların fiyatı dolar. Nasıl oluyor bu iş?
O zaman benlik bişeyi kalmadı şu kampanyaların. C-1 alabilirdim ama çok bana şart bir gitar değil. Gibsonda alınabilecek modeller aşırı pahalı. Schecter yada LTD tele alayım dedim onlarda teleyle alakasız radius var 14'' radius nedir abi. Vay be ilk defa böyle kampanyalar görüyorum TR'de oda bize yaramadı 🙂