Ben olsam egomu tatmin etmek için Gibson alırım. 🙂En baba elektro gitarlar Amerikan-Japon üretimi olanlardır. Ancak schecter gibi markalar da cogu modelinu korede urettiriyor. Onlar da gayet güzel gitarlar. Ama fiyat olarak japon-amerikan gitarlar diğerlerine göre daha pahalı. Aslında benim de merak ettiğim bir konu var. Hazır başlık açılmışken sorayım:
Yaklaşık 6000 liraya Made in usa Gibson Les Paul mu tercih edersiniz? Yoksa 3500 liraya Made in japan Tokai les paul mu? Her ikisinin de özellikleri bire bir aynı. Sadece tokai de long tennon olayı var ekstra bir artı olarak.
Resimleri de atayım şöyle:
-Tokai
-Gibson:
-NOT: Gibson olursa amerikadan alınacak. Tokai ise thomann.com'dan.
1300 TL gibi bir bütçe için çok fazla alternatif yok aslında. Yani bu miktara Amerikan yada Japon bir gitar çok zor. (sıfırdan bahsediyorum.) Eğer sıfır gitar alınacaksa Schecter lara bir bakın derim.Anladım hocam. ben kore ibanez s 470 kullanıyorum o konuda sıkıntı yok ama arkadaşa gitar alıcaz ve bana danışmak istedi bende az çok piyasayı biliyorum hangi gitar nasıl fakat çin kore amerikan falan o konuda tıkanıyorum. 1300 lira gitar için bütçemiz var .
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Elektro gitarlarda genelde japon , meksikan , amerikan , çin , kore falan yapımı olur. Size sorum hangi yapım gitar daha iyidir hangisini tercih etmeliyiz biraz bu konuda bilgi almak istiyorum.
hocam dore indirimi vardı bi ara peradan kalma esp ve ltd leri beleş bi fiyata veriyorlardı şuan kalmış mıdır bilmiyorum. LTD st 213 var önerebileceğim.1400 lira bütçe var ve squier strat önermişler pan müzikten. bende dedimki o fiyata daha iyisi buluruz sana hiç bulaşma dedim 🙂 soruyu sormamın amacıda bu aslında
1400 lira bütçe var ve squier strat önermişler pan müzikten. bende dedimki o fiyata daha iyisi buluruz sana hiç bulaşma dedim 🙂 soruyu sormamın amacıda bu aslında
st 213 ün eğer dore de kaldıysa 750-800 tl civarında olduğu düşünülürse (ki dore dışındaki yerlerde 1300 1400 lira civarları)aslında daha çok ibanez rg serisi gibi bir şey yada yamaha pasificia gibi bişey düşünüyodum .