Floyd'un en güzel taraflarından biri bariton değil de bariton tellere gidiyor eşik avantajından dolayı. İstersen 60'lık tel tak eşiği oymak zorunda kalmıyorsun. Carcass taa 90'larda Ibanez RG'lerle B standartta çalıyordu.
Bendeki EC1000 24 perde abanoz klavye, Eclipse ise 22 perde ve gülağacı klavye. Yani 2 gitar birbirinden çok farklı.
Kıyaslamak gerekirse, öncelikle EC1000 daha ağır, manyetikleri aynı her ikisinde de 81-60 var.
Ton olarak EC1000 daha tok, Eclipse ise daha buğulu kendine has bir tona sahip. İşçilik olarak ta öyle gözle görülür bir fark yok fakat ayrıntılarda fark olabilir, onu da ben farketmedim bugüne kadar. Belki bir virtüöz karşılaştırsa farklar bulabilir ben bulamıyorum. Her ikisini de çok sevdiğimden bunları satmayı hiç düşünmedim bile. 🙂
Sonuç olarak ikisi arasında ayrım yapamıyorum. Her ikisinin de tonları çok çok iyi, PM leri gövdende hissediyorsun, sustainden bahsetmeme gerek bile yok.
Umarım faydalı olmuştur.
Ben gibson alacak olsam yeni üretilenlerden almazdım şahsen. Çünkü sadece isim olarak gibson olduğunu düşünüyorum. Alacak olsam 90'lı yıllarda üretilmiş temiz 2. el alırdım.
Aynen 2007 - 2008'den sonra zaten chambered olayı başladı kaliteyi düşürdüler falan. Keşke Fender gibi klasikliğinden ödün vermeseydi. Hep aynı kalsaydı. VOS modeller var aslında ama çok pahalı 🙂Evet haklısın o zamanlar Gibson gerçekten Gibsondu. Ama 2008 e kadar olan modellerde güzel. 2012 den sonra çıkan modellerın gerçekten eskileriyle hiç alakası yok.
Şimdi forum karışık öneri yapmaya korkuyorum ama 🙂 Yeni Üyelerin Bir Kısmının Tuhaf Tavırları
Dipnot: gitar alma amfi al demişler.
Bence kesinlikle ikinci el bakın. Çok zararda olursunuz. Yanı sıfıra iphone5 ikinci ele iphone 7 alabilirsiniz. O yüzden sahibindende biraz vakit harcayın bence 🙂 ya da bu forumda da alım satım var.Cevabınız için tekrar teşekkür ederim evet biraz karmaşık yazmışım. ltd ec 1000 deluxe baktım sıfır olarak satış yapan pek yok sanırım. Onun haricinde lee malia signature modeli gibson pickup kullanıyor çok olumlu yorumlar var. Alternatiflere açığım prs bakıyorum en önemlisi de sizin dediğiniz gibi zevk verecek kendini kullandıracak gitar önemli