Merhaba dostlar yaklaşık 4 yıl önce ilk gitarım olan ibanez grg170dx gitarımı yanında cort cm10g amfiyle birlikte aldım. Tabi o zamanlar amfinin vasata yakın olduğunun farkında değildim. Amfi + guitar rig kullandım 4 yıl boyunca. Şimdi gitar + amfimi satıyorum ve yeni bir gitar + amfi almayı düşünüyorum. Amfi kararını verdim Blackstar ID core:10 alacağım fakat gitar konusunda tereddütlerim var. ibanez'de sert distortion tonları kötü değildi aslında ama clean tonlarda ve sololarda beğenmiyordum. Genelde progressive / alternative rock, bazen de heavy metal dinliyorum ve bu tarz çalmaktan hoşlanıyorum. Genelde muse, audioslave, soad, linkin park tarzı gruplardan hoşlanıyorum. Ve amfi dışında gitara ayırabileceğim yaklaşık 1500tl limitim var. (ikinci el düşünüyorum).
Hangi gitarı seçeceğim konusunda pek emin olamadım açıkçası. Biraz daha clean ve temiz tonlara inmek istiyorum daha temiz sololar almak istiyorum. Benim baktığım fiyat bandında iki seçeneğin üstünde durdum.
1200tl civarında Squier Affinity HSS Stratocaster modelleri mevcut fakat alsam pişman olur muyum bilemiyorum yani ibanez gitarımdan sonra buna geçmek pek mantıklı olur mu bilmiyorum. İkinci düşüncem ise daha düşük bir fiyata (800-900 civarı) bir SX alıp köprü manyetiğini değiştirmek. Sizin tavsiyelerinizle tabiki başka gitarlara da yönelebilirim. Şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler