Squier classic vibe ya da pacifica. Alternatif olarak ise Fender Jaguar.Arkadaşlar normalde akustik gitar çalıyorum , artık elektro gitara geçmek istiyorum. Bütçem 3500TL; Duman, Seksendört, Yavuz Çetin, Adamlar, Athena, Pinhani, Zakkum, Teoman, Mfö gruplarını dinliyorum. Tarzım genel olarak bunlar, beni uzun süre götürecek bir gitar arıyorum. Sıfır öncelikli olacak ikinci el alamam çünkü elektro gitardan anlamam, bir şekilde anlasam bile şehir dışından alamayacağım için öncelikle sıfır önerin. Şimdiden Teşekkürler (Amfim var Blackstar İD Core 40 V2)
Japon, Kore, Endonezya, Çin gitarlarından bir şey olmuyor..
Ortada ahım şahım bir değişim olmuyor.
Japon gitararını Amerikan gitarlarına tercih ederim. Eski üretim Japon gitarların ne kadar değerli olduğunu bilmeyen bir kişi 😀.Bundan daha yanlış çok az şey gördüm
Amerikan Gibson, Fender, vb almadığın sürece, Japon, Kore, Endonezya, Çin gitarlarından bir şey olmuyor..
Ortada ahım şahım bir değişim olmuyor. Orta segment gitarlar bunlar.
80lerde ibanez Jem'ler ilk çıktığı zaman 1250 dolara satılmış. O yıllarda fender standart stratın fiyatı 650 dolarmış. İlk üretilen jem'ler vitrinlere çıktığı gibi tükenmiş. Yani kimse japon işçiliği nasıl amerkandan pahalı olur, amerikan her zaman döver dememiş.Japon gitararını Amerikan gitarlarına tercih ederim. Eski üretim Japon gitarların ne kadar değerli olduğunu bilmeyen bir kişi 😀.
İşçilik ve kalite konusunda şöyle giderim şahsen:
Japon>Amerikan>Kore>Çin>Endonezya.
Ben Japon malını nedense çok seviyorum. Kalite olsun, işçilik 10 numara.80lerde ibanez Jem'ler ilk çıktığı zaman 1250 dolara satılmış. O yıllarda fender standart stratın fiyatı 650 dolarmış. İlk üretilen jem'ler vitrinlere çıktığı gibi tükenmiş. Yani kimse japon işçiliği nasıl amerkandan pahalı olur, amerikan her zaman döver dememiş.
Cort g250 dxtb aldım çok memnunum.Fiyatının üstünde performans gösteren bi gitar.1880 TL’ye aldım üç gün önce.Id core da alıp güzel bi ikili oluşturabilirsin bence.
Bütçeniz yeterli değilse Cort G240 + id core 10 bakabilirsiniz.Cort Cm15R güzel ama id core ev kullanımı için daha iyi daha çok fonksiyonlu.Bence Cort g250 alın id core da 2. el bakın...amfi olarak cort cm15r nasıl peki?
Usa gitarlar bence daha güzel genel olarak, custom shoplar da genelde usa. Ama tabiki her zaman jaoon üretimi olup usa custom shopları dövecek bir süru gitar var. Kore üretimi olup japon gitarlarinı tokatlayacak gitarlar da çok, endonezya üretimi olup kore gitarlarını pataklayacak gitarlar da pek az değil, çin malı olup... Yok çin ürünlerinden nefret ediyorum iyisine hiç denk gelmedim 😀Ben Japon malını nedense çok seviyorum. Kalite olsun, işçilik 10 numara.
KatılıyorumBütçeniz yeterli değilse Cort G240 + id core 10 bakabilirsiniz.Cort Cm15R güzel ama id core ev kullanımı için daha iyi daha çok fonksiyonlu.Bence Cort g250 alın id core da 2. el bakın...