1500 liraya ikinci el Meksika Fender almak varken Squier alırsan bir süre sonra satmak isteyeceksin. Kötü gitar olduğundan dolayı demiyorum, Squier Vibe 60s Strat ile albümler çıkarıp sahne yapan arkadaşım var ama Squier'den sıkıldı ve şuan keşke önceden MIM Fender alsaymışım diyor. Amfi olarak Blackstar ID CORE 20 önerilebilir, Spider 4 sana biraz fazla kaçar sertlik olarak.Squier marka gitarları tavsiye edermisinz ? Squier strato vintage 70s düşünüyorum ama bilemedim amfi olarak da bahsettiğim gibi Line 6 Spider IV 15 düşünüyorum.
Squier marka gitarları tavsiye edermisinz ? Squier strato vintage 70s düşünüyorum ama bilemedim amfi olarak da bahsettiğim gibi Line 6 Spider IV 15 düşünüyorum.
Hocam yeni başlayanlar genelde amfileri nasıl kullanması gerektiğini bilmiyor, amfi olarak oyuncak gibi oynayıp genel çizgileri öğrenebileceği bir şey alırsa da yararlı olabilir diye düşündüm. Ama Sx gitarlar da tabi çok tavsiye edilesi, özellikle fiyatlarına oranla. Dün 250 liralık bir Sx ilanı görmüştüm sarı sitede. Ben arkadaşın yerinde olsam öyle bir Sx ve yanına da 500 liralık bir amfi alıp öğrenmeye bakardım.Selamlar.
SX gitarlar hakkında
İlk elektro gitarın olacağından SX gitarlar bence daha uygun olacaktır, Squier için daha fazla para harcamana gerek yok. Sıfır veya çok güvenilir/temiz bir ikinci el alabilirsin. Biraz kendini geliştirdikten sonra zaten yeni gitar alacaksın veya elindeki gitarı modifiye edeceksin.
@berdin123 'ün dediği gibi Spider 4 metal tarafına yatkın bir amfi. Vox, Orange, Boston, Fender tarzına daha uygun markalar. Tavsiyem 500-750 TL bandında bir gitar alıp kalan paranı amfiye harcaman çünkü yıllarca ve daha iyi gitarlarla kullanabileceğin bir amfi sahibi olacaksın.
Selamlar
Hocam yeni başlayanlar genelde amfileri nasıl kullanması gerektiğini bilmiyor, amfi olarak oyuncak gibi oynayıp genel çizgileri öğrenebileceği bir şey alırsa da yararlı olabilir diye düşündüm. Ama Sx gitarlar da tabi çok tavsiye edilesi, özellikle fiyatlarına oranla. Dün 250 liralık bir Sx ilanı görmüştüm sarı sitede. Ben arkadaşın yerinde olsam öyle bir Sx ve yanına da 500 liralık bir amfi alıp öğrenmeye bakardım.
Hocam şimdi düşünüyorum da ben ilk başladığımda o hoparlörü bozuk Bluesman GA-15'e nasıl katlanmışım 4-5 ay 🙂Çok ucuz amfilerde de keyif faktörü gidiyor çünkü tonlar kötü. Yeri geliyor insanı müzikten soğutuyor. O yüzden başlangıçta amfiye biraz para kıymak iyidir. Kulağında bir zevki var sonuçta 🙂 Bütçe varsa herkese en az 1000 liralık bir amfi ile başlamasını öneririm tarz fark etmez.
Tarzım alternatif rock bütçem 2.000 tlÇalmak istediğiniz tarzı ve bütçenizi belirtirseniz yardımcı olabiliriz.
Gayet güzel olur.Squier Affinity telecaster almaya karar verdim yanına vox vt 20 gider mi ?
+1 Aynen katiliyorum. Tabi parası olana formule filan gerek yok 🙂Benim basit bir denklemim var. Bütün ekipmanı ikiye ayırıyorum. A) Gitar B) Amfi ve diğerleri
Gitar için ne kadar harcanıyorsa diğerleri için iki katı harcanmalı ki ton ve keyif olsun. 500 liralık gitara, 1000 liralık amfi bana göre keyif almak adına harcanması gereken en az tutar.
Amfi ve kabin için 2500-3000 TL gibi bir tutar harcadığınız takdirde ucuz veya çok pahalı bütün gitarlarda kullanabileceğiniz ömürlük bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Ve inanın 3000 TL amfi/kabin ile ucuz gitarlardan hiç almadığınız tonları alıyorsunuz ve ucuz gitara bakış açınız değişiyor.