tamam kötü demiyorum ama hızla yayılması ve daha ucuz olması finansal bir konu (fiyatlandırma politikası, penetrasyon için marj verme vs vs).... çok sözedilmesi ve övülmesi de sanal alemlere pazarlama yatırımı yapılması.... youtube'un en bilindik baba yorumcu / analizcilerinin Marshall MG15 ile yardırma video'ları çekip JCM gibi ama daha küçük dediği bir dünyadayız... 🙂 ... iki düşün bir al olmalı prensip, çok övüldü değilEn uygun fiyatlı, alınabilecek en iyi prosesör. Mooer gibi hızla büyüyecek bir marka. Yazılımı çok iyi ve Mooer'i geçmiş vaziyette. Avrupa ve Amerika'da hızla yayılıyor. Birçok inceleme videosu var ve övgü ile söz ediyor ve tavsiye ediyorlar...
En uygun fiyatlı, alınabilecek en iyi prosesör. Mooer gibi hızla büyüyecek bir marka. Yazılımı çok iyi ve Mooer'i geçmiş vaziyette. Avrupa ve Amerika'da hızla yayılıyor. Birçok inceleme videosu var ve övgü ile söz ediyor ve tavsiye ediyorlar...
Thomann fiyatları;Headrush mx5 alırım çok çok daha iyi
Thomann fiyatları;
Hotone Ampero 285 sterlin,
Headrush mx5 440 sterlin.
Bütçe kısıtlıysa ciddi bir fark bu. Aynı ya da yakın bir fiyatta bir alternatif var mı bildiğiniz?
Headrush MX5 özellikler ve sound açısından Hotone Ampero'nun daha iyi bir prosesör değil. Amfi, kabin, mikrofon ve efekt sayısı bakımından Ampero MX5 zaten geçiyor.Headrush mx5 alırım çok çok daha iyi
işte bu.... övgü.... yazdım ya internete bakarsan MG15 de övülüyor, sunta gitarlar da övülüyor... neyse herkes kendi okusun, izlesin... alet kötü demiyorum sadece ben uzun vadede bazı şeyler neden daha pahalı oluyor yaşayarak öğeniyor ve hak veriyorum diyorum.... ben şahsen çok övülenden uzak dururum her zaman, özellikle de F/P ürünü bu diye öne çıkartılıyorsa 🙂sound, performans ve fiyat bakımından herkes övgü ile bahsediyor.
bu forumdaki thomann'dan alışveriş başlığını okumadan (son 15-20 sayfasını) kimse o maceraya girmesin, gaza gelecek arkadaşlara uyarıdır.....Thomann'dan getirebilecekleri iyi bir prosesör tavsiyesi.
Karşıla
Headrush MX5 özellikler ve sound açısından Hotone Ampero'nun daha iyi bir prosesör değil. Amfi, kabin, mikrofon ve efekt sayısı bakımından Ampero MX5 zaten geçiyor.
ama MX5'de İşlemci sayısı fazla ve zincirde değişiklik yapabilme özellikleri üstün gelir. Diğer birçok şeyde geride kalır. Şuan sound, performans ve fiyat bakımından herkes övgü ile bahsediyor. Headrush MX5 ile karşılaştırma videoları da var. Türkiye'ye birisi getirince piyasayı kaplar. Ne zaman birisi getirecek bilmiyorum. Benim amacım ekonomik prosesör arayanlara Thomann'dan getirebilecekleri iyi bir prosesör tavsiyesi...
Ben ikisini de denedim. Kesinlikle Ampero Headrush'dan daha iyi. Headrush daha dijital sounda sahip, daha tizmiş gibi duyuluyor. Ampero daha dolgun duyuluyor, sanki daha geniş bir sese sahip. Birde yazılım üstünlüğü var. Bilgisayarda daha ince ayarlar yapabiliyorsun. Her kabinde birçok mikrofon seçeneği var. Ayrıca EQ pedalı aktif edilince sound tam oturuyor. Bilmiyorum ama Hedarush tonları zoom prosesörü hatırlatıyor. Ben açıkcası beğenmedim. Dore satıyor, görüntüsü güzel ama tonlarda oynama yapsanızda dijitalleşme pek değişmiyor. Özelikle wah pedalı fallanda Ampero bence üstün. Dört tuş olması canlı performans açısından daha iyi. Birde canlı performansda Amperonun menüsüne daha cabuk müdahale edebilme imkanı var. Efektlerde Headrush daha zengin diyenler oluyor ama Ampero'nunkularda yeterli oluyor. Chorus 3 yerine 5 adet olsa ne olur, bir tane olsun tam işini yapsın diye bakıyorum. Çantaya sığan, amfiye yakın tonu veren bir prosesör önemli. Çok efekt olması değil. İşlemci gücü vb konularda bir takılma yaşamıyorsunuz, bu işlemci gücünü de anlam veremiyorum. Bana göre kaliteli yazılım önemli. Çok işlemci daha iyi sound demek değil. Apple yıllarca iki işlemcili bilgisayarlar üretti ama sistemi çökmez. Hotone Ampero 2 ile Line 6 ile yarışa girdi. Bütün dünya Çin'in müzik sektöründeki yükselişini izliyor. Bildiğiniz gibi prosesör her iki üç yılda bir yazılım değişir ve daha iyi soundlar ortaya çıkar. Bana göre Headrush eski yazılım bu sebeple uygun fiyatlı, Ampero daha yeni yazılım ama Çin markası olduğu için fiyatı uygun. Türkiye'de bir firma getirmeye başlayınca, heryer de Ampero konuşuyor olacak. Sahnelerde daha çok göreceğiz. Şuan prosesör almayı düşünenler incelesin. Thomann'dan almak isteyenler alabilir, bende alıyorum. Türkiye'ye girerken ekstra %18 vergisi kesiliyor ürün UPS kargo ile ertesi gün size teslim ediliyor. Korkulacak bir şey yok. En fazla %18 yerine %25 vergi çıkar. Aynı şekilde Aliexpress'den de birçok şey insanlar getiriyorlar. Gümrük memurları artık alıştı. Sorun falan yaşanmıyor. Buradaki müzik mağazalarına kazıklanmayın.Gerçekten merak ettiğim için soruyorum; MX5 ile Ampero'yu kullanıcı olarak kafa kafaya kıyaslama şansınız oldu mu?
"Sound açısından daha iyi değil" çok iddialı geldi, çünkü Ampero preamfi konusunda F/P ürünü olarak beğenilen, ama efektler konusunda sert eleştiriler alan bir cihaz.
Ben ikisini de denedim. Kesinlikle Ampero Headrush'dan daha iyi. Headrush daha dijital sounda sahip, daha tizmiş gibi duyuluyor. Ampero daha dolgun duyuluyor, sanki daha geniş bir sese sahip.
Headrush Prime..Kartlar yeniden dağıtılıyor galiba 😊
1250 € dan ön siparişe açılmış..
İyimser tahminle 32-35 bandında bekliyorum.Bakalım Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak.
Elimde Gigboard ve Pedalboard var. Yeni model Pedalboarddan çok üstün değilse gerek yok almaya.İyimser tahminle 32-35 bandında bekliyorum.
Tone capture özelliği koymuşlar mooer ve kemper quad cortex gibi amfi klonlama yapabiliyor sanırım.Elimde Gigboard ve Pedalboard var. Yeni model Pedalboarddan çok üstün değilse gerek yok almaya.