Hangi Setup Daha Mantıklı

Arkadaşlar bir karar verme sürecindeyim ve son kısıma kadar geldim.
Şu anda pasifica 112j elektro gitarım ve arturia ses kartım var.
Blackstar id core 10 amfimi ise bugün sattım.
Aklımda iki tane setup var.

1-) Marshall Dsl1 kafa amfi + Marshall MX112 kabin

2-) Marshall Dsl1 Combo amfi + Yeni Elektro Gitar

Yeni elektro gitar almam biraz zaman alabilir çünkü elimdeki satmam gerek.Ayrıca burada ve redditteki bazı arkadaşlar prosesör alıp geçmemi bazıları ise dijital amfi alıp geçmemi öneriyor.Ton yelpazesinin daha önemli olduğunu ve artık lambalı amfilerin eskide kaldığını söylüyor.Kafam çok karıştı.Yardım eder misiniz :/

1755106871522.webp

Artık bu sorunun yanlış cevabı yok.

İkiside doğru ancak o gitar modeli ile ben olsam kabin kafa kurmazdım.

Daha combo amfi Catalyst ,Boss katana ya da monitör-Ses kartı prosesör.

ileride high-gain yada tek kanal klasik low gain bir kafa daha alırım diyorsan kafa + kabin, işim olmaz diyorsan farklı yeni gitar + combo amp.

Headrush, Quadcore vb. gibi aletlere yükselebiliyorsan o da ayrı bir çözüm, ama benim gibi bazı dinozor zihniyetli insanlar anfinin tuşe tepkisini ve headroom'unu daha çok beğenebiliyorlar.

İyi bir gitar bence öncelik olmalı. Daha iyi gitarın konforu, elinize oturması, çalma zevki ve aidiyeti sizi gitara daha çok bağlayabilir.

Amfi olarak kafa kabin kombodan çok daha kullanışlı olabilir. Dsl1 ler güzel amfiler ama combodaki 8 inç hoparlör epey kısıtlayıcı. Ses daha boğuk ve kapalı geliyor.

0.1w ideal ses ortamı sağlıyor ama gain kanalda çok fazla kompreslediği için tatsız gelebilir kulağınıza. 0.1 headroom çok düşük normal olarak.

Neden dijital ve modelleme combo amfileri araştırmıyorsunuz? Belki bütçeye uygun 12 inç speaker olan birşeyler çıkabilir.

İyi bir gitar bence öncelik olmalı. Daha iyi gitarın konforu, elinize oturması, çalma zevki ve aidiyeti sizi gitara daha çok bağlayabilir.

Amfi olarak kafa kabin kombodan çok daha kullanışlı olabilir. Dsl1 ler güzel amfiler ama combodaki 8 inç hoparlör epey kısıtlayıcı. Ses daha boğuk ve kapalı geliyor.

0.1w ideal ses ortamı sağlıyor ama gain kanalda çok fazla kompreslediği için tatsız gelebilir kulağınıza. 0.1 headroom çok düşük normal olarak.

Neden dijital ve modelleme combo amfileri araştırmıyorsunuz? Belki bütçeye uygun 12 inç speaker olan birşeyler çıkabilir.
Youtube ve diğer platformlarda da tartisilirken lambalı amfilerin çok daha farklı olduğunu söylüyorlardı.Ben de bir defalık amfi setup kurup sonra gitarımı değiştirebilirim diye düşündüm.Accept ve metalica seviyorum ve bu grupların müziklerini lambalı amfide en güzel sekilde tadına ulaşılabildiğini öğrendim.Daha doğrusu kullanıcı yorumlarına göre böyle bir kanıya varmıştım.

Bahsettiğin Marshall modelleri ile Metallica tonu almak zor, üstüne ekstra birkaç tane pedal veya procesor ile de olabilir. Benzer bir ton yakalayabilirsin.
Ama illa birebir Master of Puppets-And Justice for All tonu almak istiyorum dersen o zaman çok pahalıya patlar.
Mesa Boogie Mark iiC
Mesa Boogie Mark IV
Mesa Boogie Mark III
Gibi amfi modellerinden birini Alman gerekecektir, bu amfilerle ekstra bir pedal veya efekt olmadan bahsettiğim tonlar alınır ama çok yüksek fiyatlı, sadece Kafa amfi 150-200 bin civarı.
En ucuz yolu yine procesor olur.

Gitarindaki Köprü manyetiğini daha yüksek çıkışlı bir humbucker manyetik ile değiştirmen de gerekecek.

Lambalı amfinin tadı başka evet ama şu da olsun bu da olsun şunu da çalarım bunu da isterime gelmiyor. Ne istediğini tam olarak bilen spesifik işler için iyi. Sene 2025 prosesör öcü değil. Metallica bile sahnede prosesör kullanıyor.

Bence belli bir seviyeye gel ondan sonra kafa-kabin işlerine gir. Bu işlerde deneme yanılma ile ne istediğini anlıyorsun. Herkes bişey söyler ama sen kısıtlı bütçe ile direk nokta atışı yapmak istiyorsun gibi oda mümkün değil. O yüzden iyi gitar ve prosesör şu an için bakmanı tavsiye ederim.

Geri