Hareket etmeyen köprü vidası için kayganlaştırıcı?

Selamlar. Elimde bir gitar var, köprüdeki vidalardan birisi hiçbir şekilde dönmüyor. Göprüyü gövdeden çıkardım dolayısıyla gitarın boyasına vs. zarar verme gibi bir tehlike yok. 6 vidadan 5'ini güçlükle, WD-40'i kayganlaştırıcı olarak kullanarak çıkardım. Kalan vida hiçbir şekilde dönmüyor. Bunun için kullanabileceğim bir kayganlaştırıcı veya başka bir kimyasal var mıdır? Veya vidanın etrafını ısıtma vb. gibi bir yöntem uygulanabilir mi vidayı çıkarmak için?

Teşekkürler şimdiden.

Bence ısıtmak işe yaramaz, zaten vida da temas halinde olduğu için aynı ısı vidaya da iletilecek, o da genleşecektir. Pas varsa pas çözücü kullanılabilir belki, onun dışında WD40'tan başka bir seçenek yok gibi duruyor. Vidanın ya da yuvanın dişlerinde deformasyon olabilir, vidayı bir şekilde çıkarırsanız vidada böyle bir durum varsa vidayı değiştirmek, oyukta varsa da tornacılarda yeni diş açtırmak, ya da parçayı değiştirmek gerekebilir.

Teşekkürler tavsiyeler için. Çıkan vidalara baktığımda vidanın adımlarında tırtıklı kısımlar görüyorum, sanırım oralar takılıyor. İnternette PTFE spreyler daha iyi ise yarıyor diye okudum, WURTH marka sipariş ettim, şimdilik onu bekleyeceğim gibi eğer kesme/delme gerektirmeyen başka bir tavsiye gelmezse o sırada.

Benzer durumları sık sık yaşıyorum.
1. öneri, değişik bir tornavida ile deneyin, uçları farklı şekillerde olabiliyor ve tam kavramayabiliyor vida başını. Şu her yerde satılan mini ve kalın tornavidalar çok kullanışlı oluyor.
2. öneri, vidaya darbe uygulamak. Zarar vermeyecek kadar tornavidanın arkasına vurabilirsiniz. Oto lastikçilerinin kullandıkları makine de esasında esasında somuna darbe uygulayarak rahat söküyor, veya bkz. darbeli vida sökücü.
3. öneri, vidayı sökerken vidaya doğru bastırın tornavidayı.
4. öneri, en yakın fitness salonuna gidip irice bir bro'dan yardım isteyiniz 😛

Geri