İnternette hareketli köprü ile gitara başlamanın pek tavsiye edilmediğini gördüm bir kaç yerde. Hareketli köprü ile başlamak zorluk çıkarır mı?
Aslında öyle özel bir sebebi yok, meraktan sordum sadece hareketli köprüyle başlamanın zorluk çıkarıp çıkarmayacağını.Neden sabit köprü tercih etmiyorsunuz, özel bir sebebi var mı? Tel değişimi, entonasyon vs biraz daha zor hareketli köprülerde.
Buna katılmıyorum. Muhtemelen ucuz bir gitar alınacak ve ucuz gitarla hareketli köprü tekniklerini öğrenemezsin. Kola dokununca akort kaçacak, hatta bend yapınca bile akort kaçacak, saddler yerinde durmayacak, kısa süre sonra köprü baştan aşağı yalama olacak derken gitar çalmaktan çok gitar tamiri ve ayarı ile uğraşılacak. Bence önce sabit köprü ile temel gitar tekniklerini oturtmak daha iyi. Tabii kaliteli bir köprüye sahip gitar alınacaksa olabilir hareketli köprü.ama hareketli köprü ihtiyaçsa zorluklarından dolayı bunu ertelemenin de anlamı yok
Saygı duyuyorum, söyledikleriniz doğru tabi ki. Hareketli köprüye sahip ucuz gitarların daha fazla sorun çıkarma durumu olacaktır; olumlu tarafından bakacak olursak bu sorunlar ona bayağı tecrübe kazandıracaktır ve ucuz et-yahni denklemini de göz önünde bulundurarak bir sonraki satın alımında bunlara dikkat edecektir, ki ucuz(daha doğrusu kalitesiz) gitar alanlar eninde sonunda daha iyisini almak isteyecek ve tecrübeleri yanına kâr kalacaktır🙂 Ben fiyattan bağımsız, genel bir görüş belirttim esasen. İmkân ve istek varsa yeni başlayanların iyi bir gitarla başlamalarını tavsiye ederim.Buna katılmıyorum. Muhtemelen ucuz bir gitar alınacak ve ucuz gitarla hareketli köprü tekniklerini öğrenemezsin. Kola dokununca akort kaçacak, hatta bend yapınca bile akort kaçacak, saddler yerinde durmayacak, kısa süre sonra köprü baştan aşağı yalama olacak derken gitar çalmaktan çok gitar tamiri ve ayarı ile uğraşılacak. Bence önce sabit köprü ile temel gitar tekniklerini oturtmak daha iyi. Tabii kaliteli bir köprüye sahip gitar alınacaksa olabilir hareketli köprü.