Aslında çoğu insan albüm kalitesinde bir kayıt bekliyor bu tip demoları dinlerken. Ama bu yarı-profesyonel bir demo ve Detay'dan Volkan'ın muhteşem becerisi sayesinde kaliteli bir demo kaydı oldu. Sadece biraz boğukluk var gibi. Yüksek volümlerde daha belirgin bu.pyramind demiş ki:Her şeyden önce, ilk play'e bastığım anda kayıt kalitesinden etkilendiğimi söylemek istiyorum. Yani tipik bir demoda bulunacak sönük mixler bekliyordu kulaklarım, ama böyle net bir demo kulağıma gelince bir an afallamadım desem yalan olur.
Kesinlikle haklısın! Hatta iyimser yazmışsın bile diyebilirim 😀pyramind demiş ki:Bu konudaki yorumlarımla pek ilgileniyor musunuz bilmiyorum, ama mixte kulağıma batan bir iki şey oldu tabi ki. Öncelikle kickler çok etli, ve bas gitarla birleşmiyor. Basın önüne çıkıyor. Buna bir çözüm bulunabilir. Ayrıca snare özellikle hayalci'de biraz (daha) compressor ister.
😀 Solist ben değilim. Sadece "Hayalci"de geri vokal yaptım. Ama "Vaktin Yok"daki detonasyonlar hakkında da ne yazık ki haklısın! Kayıt esnasında ortaya böyle bir problem çıktı. Daha önce böyle bir problem kulağımızı tırmalayacak kadar öne çıkmamıştı. Kayıttaki konsantrasyonla aşacağımızı düşündüğümüz küçük problemlerden biriydi. Ama bu problem o kadar büyüdü ki solist pes majör 3'lü bir aralıkla kendine geri vokal yapmak zorunda kaldı, ki bu bile yeterli olmadı. Bizim de moralimizi bozdu bu tabii 😀pyramind demiş ki:Vokallerini genel anlamda beğendim. Ancak "Vaktin Yok" 'un nakaratlarında "Vaktin yooook" diye çığırdığın bütün bölümlerde sektirmeden detone olmuşsun. Yani, ben vokal yapabilen bir insan değilim, mutlaka zordur, ama en belirgin olarak kulağa batan sorunlar orada.
pyramind demiş ki:Davulcu arkadaş temiz ve kararlı çalıyor, davulcu sallanıyor olsa zaten kayıtlar çok çok amatö tınlardı, güzel iş çıkarmış. Bası pek duyamıyorum(bir parçada biraz solosu vardı gerçi) ama, forumdan KorayE arkadaşımız çaldı ise, kendisine saygım sonsuzdur. Duymama gerek yoktur.
pyramind demiş ki:Gitarlara biraz laf edeceğim. Tonlar güzel, ritmler stabil, sallanmıyor çok, ama o soloları biraz daha hisli çalmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Yani gitar ifadeye çok çok açık bir enstruman, bir notayı binbir farklı şekilde çalabilirsiniz, bir piyano gibi değil. Bu yüzden biraz vibrato, biraz bendler, yani daha ifadeli bir solo çalımı gerek, böyle sadece notaları yan yana koyunca insanı pek etkilemiyor. Belki biraz daha moda girip öyle çalmak lazım, belki kayıt stresi, bilemiyorum. Ama dediğim gibi biraz daha ifade istiyor.
pyramind demiş ki:Ayrıca kızar mısın bilmiyorum, ama vokalinde, hatta vokali geçtim parçaların tümünde genel bir "Haluk Levent" tadı var. (Haluk Levent'ten hiç hoşlanmadığımı söylemiş miydim? )
...
Bestelere dğeindik, hemen onu da aradan çıkartayım, besteler kötü değil kesinlikle. Ama aynı kesinlikle konuşursak, hiç bir özellikleri de yok. Yani bugüne kadar milyon kere dinlediğimiz yapılara yeni bir şey getirmemiş, açıkçası bir kere dinlemiş olsam bile milyonuncu kez dinliyormuş havası aldım diyebilirim.
...
AMA, ticari bir açılım, bir kitlelere yayılma kaygısı varsa içinizde, EN İYİ İHTİMALLE bir haluk levent kitlesinin ötesine geçebilir mi parçalar, bu konuda şüpheliyim. Beklentinizin de ne olduğunu bilmiyorum tabi ki.
...
Bu kadar uzun zırvadan aslında özet olarak diyebileceğim en önemli şey "özgünlük" olur yine. Yani yaptığınız işten keyif alıyorsanız eyvallah, ama biraz daha özgün bir şeyler çıkabilir belki aranırsa. Yani en basitinden bin kere duyulmuş akor yürüyüşleri değil de, ne bileyim... Sadece akor yürüyüşleri de değil... Çaldığımız tarza yeni daha önce duyulmadık ne katabiliriz diye düşünülmeli bence.
Son olarak diyeceğim şudur ki Batuhan; bırak bizi kırmayı, sen bizi sevindirdin! Bu şekilde bizi ciddiye alıp bu kadar spesifik eleştiriler yapman emin ol bize çok şey kazandırdı. Bu sefer yapamadık belki ama bir dahakine seni de mest edecez emin ol 😀pyramind demiş ki:Yolunuz açık olsun! İStemeden üzdüm, kırdımsa affola.
_skull_ demiş ki:3 gündür dinliyorum,şu anda da dinlemekteyim parçalarınızı..büyük bir keyifle hem de.tarz olarak da benzetebileceğim bi grup olmadı açıkçası.özgün, kaliteli olmuş verilen emeğe değmiş bence. umarım istediğiniz dinleyici kitlesine ulaşır, büyük başarılar elde edersiniz.ben umutluyum.grup elemanlarını da tek tek tebrik ediyorum burdan.gerçekten güzel bir iş çıkmış ortaya!
Teşekkür ederim kardeş. Olası başarılarımızı sizlerle paylaşmak çok güzel olacak 😀mfatih1 demiş ki:tebrikler başarılarınızın devamını diliyorum...