@du riechst so gut 'un uyarması üzerine buradan yeni gelişmeleri bildireyim
🙂
Önceki prototipte elektronik tasarım ve baskıdevre çizimi olarak hatalar yaptığımı fark ettim (Misal, yıldız topraklama şemasını doğru dürüst izlememişim). Bu da, şiddetli 100Hz vınıltısı ve ground loop şeklinde kendini gösterdi. Önceki yayınladığım videoda bunu duymuş olmalısınız. Ayrıca biraz tiz kaybı da vardı.
Ben de oturdum, tüm katları yeni baştan tasarladım. Öncekindeki gibi piyasadan bulduğum trafolara göre hareket etmek yerine, tasarıma göre besleme trafosu sardırdım ve yeni bir prototip yaptım. Sonuçlar beklediğimden de iyi.
Yeni tasarım sonrası güncel özellikler şöyle:
- 3x12AX7 tüplü tek kanal, high gain -bol distorsiyon.
- Boost modu (YARDIR).
- Büyük ölçüde transparan solid state çıkış katı (Transparistör mü deseydim acaba
🙂 ).
- GAIN, LOW, MID, HIGH, SHIFT (MID potunun etki ettiği frekans bölgesini kaydırıyor), DEPTH, PRESENCE, VOLUME kontrolleri. Amplifikatörün bass cevabı çok iyi olduğu için hoparlör rezonansa giremiyor, bu yüzden de DEPTH kontrolü pek iş görmüyor aslında
🙂 Çünkü DF (damping factor) çok yüksek.
- Üstteki maddeden hareketle, DF'yi 1'e yaklaştıran
tüplü çıkış katı simülasyonu (Testleri devam ediyor).
- Seri efekt düğümü (send & return) ve efekt düğümünü açan pedal (Basit bir aç/kapa şeklinde düğme şimdilik).
- Pre katı çıkışı (Miksere girip hoparlör simülasyonu uygulamak isteyenler için).
- 8/16 ohm empedans seçim anahtarı (aslında gerek yok da, istek üzerine koydum
🙂 )
- V30 hoparlör simülatörü (Bununla ilgili çalışmalarım devam ediyor; o yüzden prototip amplifikatöre koymadım şimdilik. Ama büyük ölçüde tamam diyebilirim).
- Tonu değiştirmeyen VOL kontrolü. Dolayısıyla ses seviyesinden bağımsız, yani düşük ayarda bile tatmin edici ton.
Yakın zamanda yeni bir video yayınlayacağım. Kutulamadan sonraysa mikforonlayarak kayıt alacak ve buradan yayınlayacağım.
Son not: Maliyet hesabı yapıp ilgililere duyuracağım
😀