aynen
sana katılıyorum görkem, ben 90'dan beri sahnedeyim bu tip muhabetlerle karşılaşmadım. onları bende okudum dün. bir sürü forumda bir sürü atıp tutma okuyorum şaşırıyorum. bazen bizim için "süpersiniz, bilmem ne grubu çok kötü yaaa!.. dimi?!" diyenlere "bilmemne grubunu bizle kıyaslama, artı onlar benim 15 yıllık arkadaşlarım, bir çoğuyla aynı grupta çalmışlığım var, artı hepsi süperdir, o grupta süperdir" deyip bozmak zorunda ve hatta müşterimizi kaçırmak zorunda kalıyorum 😉
eskiden daha bir dosttu gruplar (ya da bana öyle geliyor) şimdi pis bir rekabet ortamı var. aynı yerde çaldığımız grup elemanları selam verdiğimde bana pis pis bakıyor filan? "abi nedir benle alıp veremediğin" demek istiyorum. gel arkadaş olalım, müzik konuşalım, beraber stüdyo yapalım, içelim, başka gruplar dinleyelim, workshop yapalım, startwars üzerine geyik yapalım. yaptığımız iş gönül işi, aynı sahneye ter döküyoruz nihayetinde, ben senin rakibin filan değilim!!! galiba bu ortamı seyirci sağlıyor. bazı gaza gelen müzisyenlerde "aha rakip, daş yokmu la!" moduna giriyor. bana "süpersiniz" diyen adam ertesi gün diğerine "green berbat siz süpersiniz" diyor. alkol bu şişede durduğu gibi durmuyor!...
neyse, herşey bir yana sizi sıkça duyar oldum, gelip dinlicem ilk fırsatta. "aha rakip!, sitea!" filan demezseniz! tanışıp geyikte yapasımda var. 😉
sevgiler, kolay gelsin... 8O