İbanez Az Prestige Seri Akor Burguları

Selamlar,
İbanez az prestige 2402 ilk tel değişimini yaptım. Çok uzun yıllardan beri hep floydrose gitarlar kullandım. El alışkanlığından mıdır floydrose tel değişimi daha kolay geldi.

Az serilerinin kilitli burguları ile tel değişimi ile ilgili bir püf noktası var mı?
Şöyle değişimi yaptım..
Burguları gevşetince teller çıkmadı. Vintage sistemlerdeki gibi üstündeki oyuktan duz tornavidayla üstten kilidi gevşetince çıktı. Sonrasında teli takıp tekrar tornavidayla sıkarak sabitledim.
Burgulardan sıkıldığında kendiliğinden kilitleniyor mu? Gevşek kalıp telin çıkması durumu olur mu?

Birde genelde upgrade yapmışlar kullananlar. Bir videoda denk geldim gotoh sg381 07 mg t kilitli burgularla Martin miller olan modele değişim yapmışlar. Birebir uyum sağlamış. Az2402 ile de birebir uyum sağlar mı? Değişikliğe giden var mı?

Benim bir gitarimda da var her seferinde unutup tekrar bakiyorum mekanizmasina internetten(elixir tel). Cikarkirken tornavidayla aciyorsunuz, sikarken kendi kendine sikiliyor. Magnum olanlardan da baska bir gitarimda var, akort kararliliginda artis farketmiyorum.

Geri