smtzdmr demiş ki:RG370 ile RG470 farklı gitarlar değil zaten kore üretimi rg470 i eline alınca sende farklı bir his uyandırmayacak. RG470 artık üretilmiyor fark o sadece 😉jpmelih demiş ki:su anda RG370DX kullanıyorum. Değiştirmek istiyorum artık ama karar veremedim daha. 1570 maddi olarak zor görünüyor. Ama biraz daha idare edersm 370le belki o zman Prestige'e geceriz...
Tabiki sadece ibanez markasından konuşuyorsak :twisted:halilpazarlama demiş ki:kore malı olanlar içinde en iyi olanlardan biri belkide en iyisi rgt42dir.
vay vay yeni bir jackson ibanez dalaşının kokusunu alıyorum 🙂 charvel de canımı ye jacksonla gelme üstüme 🙂smtzdmr demiş ki:Tabiki sadece ibanez markasından konuşuyorsak :twisted:halilpazarlama demiş ki:kore malı olanlar içinde en iyi olanlardan biri belkide en iyisi rgt42dir.
Yok canım ibo cuyuz aynı zamanda jack çiyiz de :twisted: Kore diyince aklıma ilk sheker ler birde Ltd ler geldiği için rgt42 en iyi kore klasmanından ayırayım dedim 😀 Jackson head sadece kısmı için alan bile var yani artık berisini sen düşün 🙂halilpazarlama demiş ki:vay vay yeni bir jackson ibanez dalaşının kokusunu alıyorum 🙂 charvel de canımı ye jacksonla gelme üstüme 🙂smtzdmr demiş ki:Tabiki sadece ibanez markasından konuşuyorsak :twisted:halilpazarlama demiş ki:kore malı olanlar içinde en iyi olanlardan biri belkide en iyisi rgt42dir.
not : bu arada dk2m almak için pazarlık halindeyim , bu nasıl ironidir böyle bu yaştan sonra jacksona dönüş.. hayırlısı..
bu arada çaldığım en güzel ibanez AT 100 serisiydi. yemişim jemi memi 🙂 buyrun yeni polemik.
Usta onu bulmak herkezin derdidir yani türkçe olarak pipo alyen deriz. Pipo alyeni artık arayıp bulamayanlar kendileri yaparlar. Nasıl yaptıkları ise malum tornavida setleri vardır pipo alyenin başına benzer uçlardan var içerisinde, ona matkapla delik açarlar orayada ince bir demir çubuk kakarlar oldu sana pipo 🙂 Gerçekten bulması zor olabilir benim gitarın kendi takım çantasında olduğu için hiç aramadım nerden bulunur tam bilemiyorum fakat dediğim şekilde kendin yapabilirsin.sacthres demiş ki:Aşağıdaki resimde, üstteki kafalı allen anahtarını (veya adı her ne ise 🙂 ) temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Japon 470 in truss rod unu normal allenle halledemiyorum, normal prestigelerdeki gibi, kafalı allen anatharı gerekiyor, ancak hiçbir yerde bulamıyorum. Lokma takımına matkapla delik açıp yapanlar falan gördüm ama böyle bir imkanım maalesef yok. Bu konuda bilgi veya tavsiye verecek olan varsa çok sevinirim.
jpmelih demiş ki:Arkadaşlar iki gitar arasında kalsaydınız hangisini seçerdiniz. RG470 mi RGT42DX mi. İkisi de kore üretimi. Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
selam burdaki ilandaki gitarı ne dersinizArkadaşlar RG1527 ve S7320 modelleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. 7 telli almayı düşünüyorum ama fiyatının gitarımı bu gitarlar emin değilim. Aynı fiyat aralıklarında olan 6 telli gitarlar ile karşılaştıracak olursak arada ne kadar fark olur? (Birde sap bağlantı şekilleriyle ilgili bir bilgi bulamadım ibanez resmi sitesinde bilgilendirirseniz sevinirim.)