Ortalığı karıştırmaya niyetlendim hahahahaa
😀 :twisted:
Şimdi beyler:
3 çeşit ibanez vardır:
***Amerikan (LA Custom olur, RG7xx serisi olur, American Master olur ki bence en iyileridir)
sanılanın aksine bir çok sanatçının kullandığı ibanez japon değildir. Piyasada satılan japondur. Örnek alın bir pgm orda burda satılan. Allahım team j. craft, made in japan, ama paul gilbertın kendi gitarlarının arkasında made in la custom shop yazar ve seri numarası LA şeklinde başlar. AYNI ŞEKİLDE JS, UV, E-GEN gitarların sadece satılanları japondur. Herman Li, Vai, Satiraninin gitarlarının seri numaraları LA ile başlar ve amerikan yapımdır.
www.ibanezrules.com alın bakın detaylı resimlere. (made in japanlar akort burgularının nerede yapıldığını ifade ediyor gitarın değil) Hatta meraklıları hatırlar, RG550'nin 20th anniversary modeli çıkmışıt geçtiğimiz yıllarda, Paul Gilbert gitarın tanıtımını yaparken LA Custom Shop'u gösterir burada üretiliyor diye. Aynı şekilde Herman Li'nin E-gen tanıtım videosunda da aşağıda dev gibi yazar LA Custom Shop diye.
***J.Custom (gerçek japon ibanezlerdir, petruccinin kullandığı eski JPM bir J.Custom örneğidir,
ayrıca Hoshino Gakki'nin, [IBANEZ ve TAMAnın sahibi olan müzik aletleri işiyle uğraşan aile şirketi] kuruluşunun 90. yıldönümü için yapılan PGM90HAM, JPM90HAM, JEM90HAM, JS90HAM, UV90HAM, Destroyer modelleri de j.customdur)
RG8xxx şeklinde adlandırılan bebeklerdir signatureler hariç
😀 sapının arkasında yazanlar öldürür ibanez hayranlarını
"Crafted with advanced technology" - RGGOLD
yazmaya üşeniyorum bi bakın:
meraklısı buradan diğer bebeklere bakmaya devam etsin
http://www.ibanezrules.com/gallery.htm
www.ibanezregister.com
Her yıl bildiğim kadarıyla sınırlı sayıda üretilip sadece Japonya kataloğunda yer alırlar, ki japon yeni kaç kuruş bilmiyorum ama JEM7VWH'nin yaklaşık 3 katı fiyata sahipler.
***Prestige, Kore ve Endonezya üretimler
mydukkanda orada burda arkadaşlarımız evinde görmeye alışık olduğumuz ibanezler. Kızanlar çıkacaktır eminim ama ben değil, Ibanez firması da Endonezyalar ve Team J. Craft'leri aynı kefeye koymaktadır. JEM20th bile sadece pazarlama amacı ile piyasaya sürülmüştür. Maddi değeri tartışılır. Ama gerçek JEM20TH ile steve vai, dimarzionun sitesinde poz verir,
metalik pickguardı olan JEM20th, aynısından bir Satrianide bir Paul Gilbertte olması şaşırtmadı beni.
Aynı şekilde Paul Gilbert'ın Satiraninin, Herman Li'nin, Steve Vai'nin kendi gitarlarının Team J. Craftla uzaktan yakından ilgisi yoktur.
Buyurun Amerikan PGM:
Amerikan JPM:
Resimler büyük oldu kusura bakmayın ama umarım endonezya ibaneze kore ibaneze çamur atmaya, prestigeleri de öve öve bitirmeye son verir bu gördüklerimiz, prestigelerin ya da Team J. Craftaların diğer üretimlerden üstün yanları olabilir, ama gerçek ibanezlerin yanında birbirinden hiçbir farkları kalmaz