dorlin demiş ki:Peki tavsiye eder misiniz s470'i?
9579048702978 kere söylediğim gibi s520ex veya s470 almayı düşünüyorum.850-900 ytlye kadar bir gitar düşünüyordum. s520ex bundan biraz pahalı ama eğer s470le arasında çok fark varsa onu alacaktım.
Siz bu gitarları önerir misiniz veya bunları önermiyorsanız neleri önerirsiniz?
Bir kere şunu söyliyim S470 sahibi olara bu gitar hakkında kötü düşünenler ayarları yapılmış bir S470 aldıklarında ellerine bir anda fikirleri değişiyor.Klavyesi bir kere bayağı bir ince yani fender gibi gibson gibi klavyeleri seviyorsanız size göre değil ama ince rahat olsun hızlanıyım biraz sololarda diyorsanız uygun,gövdesi burada okuduklarım gibi değil gayet heryeri ince dir hatta yanlamasına bakınca nerdeyse klavye kalınlığında bile denilebilinir.Tremolo sistemine gelince ben tremoloyu bayağı ciyaak ciyaak kullanmama rağmen kulakta duyulcak kadar bir bozulma duymuyorum ama aynı şekilde 4-5 saat sürekli oynarsanız kolla durup küçük bi akort etmeniz gerekir ama tabi piyasada göreceğiniz üst model prestigeler dışında katlarda geçer.Sound bakımından yeterince sert fakat bana mı öle gelior bilinmez ben daha çok fusion tonlar elde ediyorum ama gerektiği kadar sert ve gerektiği kadar soft tonlar alabiliyorsunuz.Gitar göründüğü kadar hafif değil bu kısmı doğru fakat ağırlık merkezi iyi ayarlanmış olduğu için bel probleminiz yoksa bu da problem olmaz.Ayrıca bende bugüne kadar 1 kere tel kopardı yanlız bu tel kopmasının iki sebebi var biri yanlış tremolo ayarı ikinciside bu gitarın tremolo aralığı maşallah çektikçe arkası geldiği için normal bi durum diğer gitarlarda aynı şekilde tremolo kullanmaya kalktığımda eşiğe değiyor tremolo sistemi bunda öle bir sorun yaşamadım.22 perde olması 24.perdede solo atan ender kişiler için dezavantaj olabilir.Bunların dışında potları ve switchi süper çalışıyor.
Zaten kısa bi süre sonra satılmazsa elimde Evo Neck Evo Bridge ve middle için Fast Track 1 var bunları takıp gitarı satmaktan vazgeçicem.