fastreload demiş ki:evet pickupları konusunda kötü şeyler okudum harmonycentralda
şu an satılmış gitar ama tekrar getirttiriririm heralde
cort x-6 öneren var ama onun sesi çok bas ağırlıklı geldi bana ve çok fazla inceleme fırsatım olmadı cort hakkında pek iyi yorumlar aldığımı söyleyemem
önümüzdeki 2 yıl içinde 800-900ytl param olur =)
aslında giriş için orta karar bişey aldıktan sonra gitar değiştirmeye sıcak bakıyorum yani aldığım ilk gitarın beni ömür boyu götürmesi gibi bir olay olamaz..
fiyat konusunda daha sıkı pazarlık yapabilirim ancak aletin piyasa fiyatını da tam bilmiyorum..
sap ve perde nasıl yamulur ya? fretler değişir sap ayarı da yapılır ama yamulan ne anlamadım
hazır bulmuşken sorayım bunun dışında daha makul fiyata ne önerebilirsiniz çünkü bir arkadaş ta nispeten ucuz gitar alarak içindeki her türlü aksanı öğrenirken sorun çözerken fiyatından dolayı çekimser davranmazsınız.. yani 250dolarlık bi alete öyle bir şekilde girişebilirsiniz ancak 1200$ bi alete giremezsiniz öyle
düşününce o da haklı
hatta babam ucuz bişeyle başla bikaç içinde başka bi tane alırız diyor artık başlamak istiyorum ne yapayım
Nasıl oldu bilmiyorum ama önceki mesajında gitara yeni başladığını yazmışsın ama ben görmemişim 🙂 Bu durumda işler değişir tabii ki. Bence bu gitarı al. En fazla 400 YTL'ye tabii ki.
Sap yamulmasına gelince... Bu bildiğiniz sap atması değil, bariz bir şekilde yamulma. Yani sap bazı yerlerde çukurlaşırken bazı yerlerde tümsekler yapıyor. Sap ağacı o kadar ıslak ve o kadar yumuşak ki doğal olarak ağacın hareketlerine uymak için perdeler de yukarı-aşağı hareket ediyor ve heterojen bir perde yükseklik çizgisi oluşuyor. Bunun sonucunda bol bol buzzing ve tellerin yükseltilmesi gibi zorunluluklar ortaya çıkıyor. Ve sap ayarı dediğimiz işlemle bunu düzeltemezsiniz, ayrıca perdeleri değiştirerek de herhangi bir iyileştirme yapamazsınız çünkü perdelerin kendilerine bir zarar gelmiyor sadece dikey pozisyonları değişiyor. Benim evde de Endonezya yapımı bir tane Ibanez var, sayesinde gitar performansımdan çok gitar teknisyenliğim gelişti 🙂
Ama sonuç; yakın vadede sadece 400 YTL paran varsa, gitara yeni başlıyorsan, zaten iki sene sonra başka gitar alırım diyorsan bu gitar gerçekten iyi. Tonları oldukça tatminkar ve Floyd Rose olmadığı için köprüsüyle başına bela da açmaz.