biraz yekpare havası yaratıyor belkide ondandır
gogostar demiş ki:PhoibosApollon demiş ki:gogostar demiş ki:PhoibosApollon demiş ki:AANJ yuksek perdelerde sustain'i de standart bolt-on'lara gore oldukca artiran bir dizayn.
Sebebi nedir?
Telin arkasinda kalan kutle ne kadar dar, derin ve agirsa sustain o kadar artar. AANJ sayesinde yuksek perdelerde telin arkasinda kalan eklem kisminin hem daha gec baslamasini, hem de oval sekli sebebiyle govdeden cok sapin bir parcasiymis gibi davranmasini sagliyorlar. sebep bu.
Hmm. İlginç ama farklı ama mantıklı bir yaklaşım. Yalnız "dar, derin ve ağır" kısmı ile "eklem kısmının geç başlaması" birbirine ters değil mi?
Sonuçta belli bir yerden son perdeye kadar sap kalınlığı aynı gidiyor. Ama eklemin başladığı yer daha yüksek perdelerin arkasına denk geliyor AANJ'de. Yani 17. perdeyi referans alırsak normalde orda daha kalın bir sap varken AANJ'de dah ince bir sap var. Yanlış mı?
aynen.halilpazarlama demiş ki:biraz yekpare havası yaratıyor belkide ondandır
secks demiş ki:sustain'i arttıracak tek şey, telin titreşiminin gitarın bütününe daha iyi yansıması. bu dediğiniz şey (AANJ) sapın gövdeye daha çok ve sıkı temas etmesini sağlayan bir şeyse ok, değilse o tespite itirazım var arkadaş 🙂
secks demiş ki:stiffness'ı nerden çıkardın ki? önemli olan sapın gövdeye ilettiği titreşimin maksimum olması, bu da gövdeye temas ettiği yüzeyin genişliği ve ikisini bağlayan maddenin titreşimin bir parçası haline gelip gelmediği ile alakalı.
mantetik, köprü, eşik ve tellerin hepsinin tek bir parça üzerinde yer alması neck-thru'nun diğerlerinden daha fazla sustaini olmasının sebebi, bu dediğin teknoloji, bağlantıyı bu seviyede titreşim transferine yaklaştırıyorsa dediğin doğrudur.
secks demiş ki:hala aynı şeyden bahsetmiyoruz gibi. ben gitarın sımsıkı olmasından değil, parçaların arada kayıp olmadan vibrasyonu birbirlerine iletmesinden bahsediyorum. bir sap bağlantısının başka ne gibi bir etkisi olabilir kavrayamadım açıkçası. yüksek fretlerin altında gövde ince olduğu için mi daha iyi sustain vereceğini söylüyorsun acaba? öyleyse sana o mantığa istinaden kalın saplı gitarların daha iyi sustain verdiğini söylesem?
belki bir resim koyup onun üzerinden açıklasan daha iyi anlaşılır.
Bunun icin gitarin siki olmasi gerekir iste. Stabil olmasi. Kopru, eklem, saddle, esik farketmez.secks demiş ki:hala aynı şeyden bahsetmiyoruz gibi. ben gitarın sımsıkı olmasından değil, parçaların arada kayıp olmadan vibrasyonu birbirlerine iletmesinden bahsediyorum.
eski ibanezlerde AANJ olayı zaten var(hepsinde olmasada).mesela bende 98 yapımı rgr 480 var oda aanj li.eski ibanezlerin yad edilmesi olayı kanımca ağaçtan kaynaklanıyor.aynı şey fender içinde geçerli.eskiden daha kaliteli ağaç kullandıkları kanısındayım.şimdiki modeller daha bi fabrikasyon daha bi ruhsuz gibi.dediğin gibi rg 550 ltd çok küsel bi gitardır.hala en sevdiğim ibanez modelidir.teknik olarak prestige serisindeki gitarların çoğundan zayıf olsa bile bence hepsinden güzeldir 🙂PhoibosApollon demiş ki:Millet eski ibanezleri yadediyor falan bazen de, AANJ'siz eski bir rg ile gunumuz AANJ'li rg'sini karsilastirinca fark bariz ortaya cikiyor. Hem rahatlik hem sustain acisindan.
Eski bolt-on'u tercih edecek birisi varsa kafami keser koyarim masaya. Hani diger ozelliklere "tercih meselesi" falan diyebiliriz cogu zaman da, bu oyle degil yani.
RG550LTD derseniz orda bir dururum tabi. :dans Zaten o da AANJ'li idi.
:kicsalla <----- Bu arada smiley paneline bunu ekleyen arkadasi tebrik ediyorum. :mrgreen:
secks demiş ki:himm. sustaini saptan aldigini dusunuyorsun galiba ama sustain sadece govdeden gelir. buyuk/agir headstockun ve kalin sapin sustaini arttirmasinin sebebi de budur, sapin titresime katacagi yorumunu minimuma indirmek. sap kalinligi ile ilgili baslikta yazdiklarima bir goz atarsan bayagi detayli aciklamistim.
neyse, konu benim acimdan kapanmistir. resmi gorunce anladim, bendeki rg321 uzerinde de bu baglanti var. bana gore sadece ust fretlere erisimi kolaylastiriyor ama sen aletin sustaininden memnunsan kimse de bir sey diyemez.
wellrockson demiş ki:benim bi sorum olucak b.c.rich warlock almayı düşünüyodum sesini değil ama kasa tipini çok beğenmiştim fakat forumu okuduğumda bu gitarın bi iş yapamıyacağını anladım ve şu andan itibaren ibanez grg270 almayı düşünüyorum sizce bu gitarla kıyaslarsak nasıl bir seçimdir? :roll: