ascha demiş ki:
yeni aldığım rg 570 te ince mi teli olması gerekenden daha aşağıda duruyor ve legatoda sapın altına kaçıyor.
bildiğim kadarıyla floyd rose da tellerin konumlarını bairbirinden bağımsız olarak değiştirmek mümkün değil.
ne yapıp ince mi telini biraz yukarı alabilirim?
Bu yazıyı yanlışlıkla ayrı bir konu başlığı altında yazmıştım...
Merhaba herkese,
rg 2550 gitarımda sanırım bir sap ya da kopru sorunum var. Gitarı ilk aldığımda bu ibanezlerin bir özelliği sanmıştım ama maalesef 2 sene sonunda fark ettim ki, en alt tel, özellikle sololarda çok rahat bir şekilde, sapın altına doğru kayıyor... Bu sol el tekniğimi yeterince değiştirdi...Sürekli bende bir yanlış var diye düşünüyordum ama başka herhangi bir ibanez ile bu sorunu yaşamadan ve tekniğim bozulmadan rahatça çalabiliyorum...
Özellikle 2550 sahibi olan arkadaşlara sorum, sizlerin de en alt telde böyle bir sorununuz(sap bitimine çok yakın olması) var mı? eğer yoksa, ben bu konuda neler yapabilirim, bilen varsa ve yardımcı olursa çok teşekkür ederim...
Pivot vidaları denilen şeyler, köprü yatağını (tremolo bağlanan) aşağı yukarı hareket ettiren şeylerse, sanırım benim böyle bir sorunum yok, vidalar yerinde görünüyor...Sanırım bendeki sorun daha başka...Başka fikirleri bekliyorum, Teşekkürler