kadim dostlarım bugünlerde birşeyler kafamı kurcalıyor
1.zuhale gittim entonasyon ayarı yapılan küçük vidanın yuvasını benim kuzen bozmuş 1gün emanet ettik mahvetmiş herneyse o vidayı sormaya gittim varmı diye gittim biz hertürlü ayarı falan yapıyoruz zaten dedi aldı elimden bişey dememe fırsat vermeden iyi dedim ama özellikle uyardım çünkü 6.teldeki vida gevşemiş ve o parça olduğu gbi ileri gelmiş(yani telin bağlı bulunduğu parça) çok fazla değil ama ileri geldiği bariz belli.yeni vidayı takarken onu eski orginal haline getrmesini söledim tamam dedi entonasyon ve sap ayarı istedim artı yeni takım tel istedim toplam 50 kaat aldı ama gitarı adama vermeden önce bukadar cızırdamıyodu tellerim 20 gün geçti hala cızırdıyo 6.tel felaket neredeyse amfiden bile duyuluyo azıcık tuşe yapamıyorum braz sert basamıorum içim gidiyo sinirden patlıyorum sonra diğer tellerde değişik perdelerde cızırdıyo.ve dediğim vidayı yerine geri almamış tabi bunu orda farkettim ama ben sölersem kavga çıkar o dükkanı başlarına yıkarım ama terbiyem karakterim el vermedi ve şaşkındım beklemiyodum bukadar kötü muamele.gitardan tam randıman alamıyorum 12 perdeden sonra komple alternate picking yapamıyorum cızırtılardan ve ayarsızlıktan kendim yapacam ama daha 4 aylık gitar bi hata yapmaktan korkuyorum.sizce bu olan normalmi.sap ayarı yaptımı yapmadımı anlayamıorum ama yaptıysa ve tel cızırdaması bundansa hakkaten yazıklar olsun bu ayarları yapan kişinin adı mümin bi luthiere götrmem şart olucak çalarken böle su gibi akıp gitmesini istiorum ama bi rahatsızlık geldi klavyeye eskisine göre keşke elletmeseydim diyorum.
2.aldığımdan beri tam randımanlı kullanamadım gitarı alındığı günkü ayarlarıyla bi müddet idare ettim ama şu başlıkta bahsedilen kalite seviyesine ulaşamadım sanırım şimdiyse daha berbat oldu bukadar parayı luthiere vermediğime yanıyorum. bi satış danışmanının yaptığı ayar bukadarmış demekki 50 ytl lik hiçbişey yapmamasına rağmen....herneyse
3- 09 luk tel kullanıyorum d'adario şimdi bana adam cızırdama sebebini telleri alçaltması ve 0.9 luk tel olması olarak gösterdi bende teleri yükselttim ama öküz gbi yükseltmem gerekio cızırtının gitmesi için bende eski haline getrdim clean çalamıyorum.
4-şu sıralar ayrıca bide benim rg prestige2550 yi 4. ayında olmasına rağmen bir rg2570 le takas etmeyi düşünüyorum pickguardsız oluşunun sustaine yaptığı artı katkıyı göz önünde bulundurarak ama sanki aradaki fark sadece bu olmayacakmış gbi bi his var içimde (görünüm dışında) şimdi bu takası bişekilde yaparsam neler kazanmış neler kaybetmiş olurum?mümkün olduğunca açık cevaplar arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır aranızda mutlaka tamam kimine göre az gelebilr ama bir üni.öğrencisine ve bir memur çocuğuna göre gayet yüklü bi miktar para ödedim alırken ve açık söliyim karşılığını alamıyorum gibime geliyo.alırken 2sinide inceledim bi rg350 den sonra bu gitar tabiiki bana muhteşem geldi (2550) zaten kullanan arkadaşımda vardı buradaki yorumlar ve benim canımdan çok sevdiğim ve bence türkiyedeki en yetenekli en kaliteli gitaristlerden biri olan (hatta bence 1.)ERMAN BAYKAN(
www.myspace.com/ermanbaykan) ın tavsiyesi almam için yeteri kadar sebep vermiş oldu bana 2570 i denedim daha oturaklı geldi bana ama çokta farklı değildi ve şekilcilik yine galip geldi ve 2550 aldım gitarımı seviyorum neredeyse sarılıp uyuycam ama bu sevgime karşlık alamıyorum şuan için.
eğer bu uzun yazımdan dolayı rahatsız olduysanız özür dilerim lütfen azarlamadan uyraın hatalıysam. teşekkürler.