ilteris demiş ki:Olursun olursun. Atası olmasada babasıdır 😛 Hayırlı ossun ibanez.. Erotomania dan mı aldın yoksa?
niflheim demiş ki:İyi günler.bir 2550 sahibi olarak bi sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.tremolo sistemiyle ilgili.rose umla sap yönünde istediğim gibi oynayabiliyorum, tellerin gevşediği pesleştiği yön.terim olarak ismini bilmiyorum anlamışsınızdır.ama ters yönde kullanamıyorum telleri gerip bıraktığım zaman akordu kaçıyor.tekrar boşalttığım zaman ancak akord kendine geliyor.bu sorunla ilgili bi çözüm bileniniz varmı acaba?benim kullanım hatalarımla alakalı olabilir mi?çünkü yabancı forumlarda bu gitarla ilgili öyle sorunların olmadığını okumuştum.benimkiyle aynı 2006 modelleri için yapılmış yorumlar...tellerin tamamını söküp yeni takım takıyorum bazı arkadaşlar tek tek sökülüp yada köprüyü gergin tutması için arkasına bi kütle koyupda takılması gerektiğini söylüyor.bunla alakalı olabilir mi acaba?şimdiden çok teşekkürler...
niflheim demiş ki:İyi günler.bir 2550 sahibi olarak bi sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.tremolo sistemiyle ilgili.rose umla sap yönünde istediğim gibi oynayabiliyorum, tellerin gevşediği pesleştiği yön.terim olarak ismini bilmiyorum anlamışsınızdır.ama ters yönde kullanamıyorum telleri gerip bıraktığım zaman akordu kaçıyor.tekrar boşalttığım zaman ancak akord kendine geliyor.bu sorunla ilgili bi çözüm bileniniz varmı acaba?benim kullanım hatalarımla alakalı olabilir mi?çünkü yabancı forumlarda bu gitarla ilgili öyle sorunların olmadığını okumuştum.benimkiyle aynı 2006 modelleri için yapılmış yorumlar...tellerin tamamını söküp yeni takım takıyorum bazı arkadaşlar tek tek sökülüp yada köprüyü gergin tutması için arkasına bi kütle koyupda takılması gerektiğini söylüyor.bunla alakalı olabilir mi acaba?şimdiden çok teşekkürler...
Tam anlıyamadım?Yayları germem mi gerekiyor takmadan önce?O zaman bütün telleri sökmeminda anlamı kalmaz tek tek değiştirmem gerekiyor dediğine göre sanırım?Ama tam anlamadım açıklayabilir misin?secks demiş ki:aşınmadan vs önce aklıma gelen ilk soru: telleri takarken yeterince gerdirip havasını alıyor musun? gerdirmeyle akord kaçması için iyi bir neden yeterince esnetmeden tel takmak.
niflheim demiş ki:Tam anlıyamadım?Yayları germem mi gerekiyor takmadan önce?O zaman bütün telleri sökmeminda anlamı kalmaz tek tek değiştirmem gerekiyor dediğine göre sanırım?Ama tam anlamadım açıklayabilir misin?secks demiş ki:aşınmadan vs önce aklıma gelen ilk soru: telleri takarken yeterince gerdirip havasını alıyor musun? gerdirmeyle akord kaçması için iyi bir neden yeterince esnetmeden tel takmak.
Ayrıca bir iki kez eşik ayarlarıyla oynayınca aşınacak kadar kalitede malzeme kullanılıyorsa bu gitarlarda verdiğim paraya yazık.2000 öncesi ibanezlerin daha kaliteli olduğu son modellerin işçiliğinin iyi olmadığını çok duymuştum.Belkide doğrudur