ibanez rga2 hususunda yardım

merhabalar jackson ve ibanezin stok manyetiklerini saymazsak seymour duncan harici humbucker kullanmışlığım yok yahut herhangi bir gitarın manyetiklerini değiştirmişliğim yok bu nedenle ağacın ve tuşenin aynı kalması halinde doğrudan manyetiklerin tona etkisi konusunda çok fazla tecrübem olmadı ve dimarzio ile fishman manyetikleri kullanmayı çok merak ediyorum,

şimdi sorum kısaca şu ki;

linkteki ibanez uzun süredir aklımda. dimarzio manyetikleri bulunuyor, dimarzio/ibz diye geçmiyor ancak dimarzionun harici olarak satışa sunduğu b ir model de değil anladığım kadarıyla. sizce bu manyetikler dimarzio adı altında ibanezin ürettiği stok manyetiklerden midir yoksa dimarzio tarafından mı üretilmiştir bilgisi olan var mı?

bir de merak ettiğim bir diğer husus görece kötü olmayan bu gitara neden jatoba tuşe koymuşlar, jatobe tuşe konusunda tecrübesi olan varsa yahut okuduğu herhangi bir şey öğrenmek isterim. teşekkürler.

Dimarzio manyetikler gerçekten Dimarzio üretimi ama piyasada satılan klasik modellerle bire bir değil.Jatoba tuşe de alışıldıktan sonra rahatsızlık verecek bir şey değil hatta hızlı riff'lerde kayganlık açısından avantajı var

Dimarzio manyetikler gerçekten Dimarzio üretimi ama piyasada satılan klasik modellerle bire bir değil.Jatoba tuşe de alışıldıktan sonra rahatsızlık verecek bir şey değil hatta hızlı riff'lerde kayganlık açısından avantajı var
teşekkür ederim hocam ibanez bu tuşe ağacını üst segment gitarlarda da kullanmış şaşırtıcı şekilde alışılagelmişin dışında geldi bana. peki bu manyetiklerin, dimarzio/IBZ stok fanlarından daha iyi olduğunu söyleyebilirz ama değil mi anladığım kadarıyla.

Jatoba tuşe de alışıldıktan sonra rahatsızlık verecek bir şey değil hatta hızlı riff'lerde kayganlık açısından avantajı var
Doğru söylüyosun. Mesela benim klavye akçaağaç, pek kaymıyor. Bu sebeple kayganlaştırıcı kullanıyorum.

110000004866810.webp

merhabalar jackson ve ibanezin stok manyetiklerini saymazsak seymour duncan harici humbucker kullanmışlığım yok yahut herhangi bir gitarın manyetiklerini değiştirmişliğim yok bu nedenle ağacın ve tuşenin aynı kalması halinde doğrudan manyetiklerin tona etkisi konusunda çok fazla tecrübem olmadı ve dimarzio ile fishman manyetikleri kullanmayı çok merak ediyorum,

linkteki ibanez uzun süredir aklımda. dimarzio manyetikleri bulunuyor, dimarzio/ibz diye geçmiyor ancak dimarzionun harici olarak satışa sunduğu b ir model de değil anladığım kadarıyla. sizce bu manyetikler dimarzio adı altında ibanezin ürettiği stok manyetiklerden midir yoksa dimarzio tarafından mı üretilmiştir bilgisi olan var mı?

bir de merak ettiğim bir diğer husus görece kötü olmayan bu gitara neden jatoba tuşe koymuşlar, jatobe tuşe konusunda tecrübesi olan varsa yahut okuduğu herhangi bir şey öğrenmek isterim. teşekkürler.
bazı markalar yurt dışında çevrecilik adına kullandıkları az sayıda kalan ağaç türleri yerine daha bol bulunan ve kolay büyüyen diğer araç türlerini kulanma kararı aldı. Ibanez de normalde yapmadığı ağaç türlerinden gitar yapmaya başladı. covid zamanında konu olmuştu yabancı forumlarda.

manyetiklere gelirsek internette biraz arama yapınca Dimarzio Titan modeline yakın bir manyetikmiş, genelde de zaten Dimarzio'nun normalde değiştirilebilir manyetik olarak sattığı modellerden birini alıp adını değiştirip Ibanez için üretiyor. Çok muhtemel gerçek dimarzio'dur zaten ibanez dimarzio firmasıyla en çok çalışan gitar markası, üst modellerinde seymour duncan yerine dimarzio manyetik kullanır hep.

Mesela Ibanez aynı şekilde Martin Miller MM1 modelinde Seymour Duncan Hyperion manyetikleri kullanmış, normalde satışı yok. Fakat biraz araştırınca Pegasus ve Sentient'e yakın bir modelmiş.

Bence dimarzio'nun pickup picker sitesine bak, gitar modeline göre seçim yaptırıyor (Pickup Picker | DiMarzio), ordan istediğin özelliklere göre manyetik önerisi yapıyor.

Bence Dimarzio alacaksan, Dimarzio Evo veya Evo2 bridge ile Liquifire neck manyetiklerini öneririm. Satchur8 de iyi harmoniklere sahiptir. Mesela Evo bridge + satchur8 neck manyetiklerine sahip bir gitarı harmoniklerde ustalaşarak çalmak zordur. Evo bridge, Liquifire neck ikilisi bence bir lead/solo gitarist için en iyi çiftlerden biridir, favorimdir. Evo2 Evo'ya göre daha uysal ve kontrolü kolaydır, fakat Evo karakterini biraz kaybettiği için cut-thru'da biraz kayıp oluyor.

Dimarzio çok ve iyi manyetik ürettiği için bazı modellerin başka muadili olmuyor. Eğer versatile bir gitar olsun, tonu her yola gelsin dersen (seymour duncan'da tb-4, sh1 veya sh2 gibi), genelde kullanılan dimarzio manyetikler tone zone ve air norton'dur. daha güçlü olsun dersen super distortion ve paf modellerinden biri (paf pro, paf 36th anni gibi) de iyi gider.

Dimarzio özelinde örneğin manyetik model adında fbk der, f fspaced oluyor (seymour duncan'da TB gibi, trembucker), floyd rose için, bk de siyah renk kodu. köprüye hiç takmayacağım dersen f olanı alma, ama köprüye de takarım ilerde dersen f alman daha mantıklı.

Genel bilgi olarak aslında gitarda kullanılan ağaca göre manyetikler ne kadar etkili dersen çok aşırı etkili değil, manyetik tonu daha çok etkiler. Fakat diyelim bir takım içinde lead çalıyorsan, diğer enstrümanların arasından mix'i kesip geçecek bir tona ihtiyacın oluyor, dolayısıyla bu konuda da iyi olan tiz ses çıkartan bir ağaç (alder, swamp ash, honduras mahogany gibi) üstüne tiz sesleri ile öne çıkan bir manyetik (seymour duncan sh-16) aradan çok iyi sıyrılır ve mixi yarıp solonu çalarsın.

Son düzenleme:
bazı markalar yurt dışında çevrecilik adına kullandıkları az sayıda kalan ağaç türleri yerine daha bol bulunan ve kolay büyüyen diğer araç türlerini kulanma kararı aldı. Ibanez de normalde yapmadığı ağaç türlerinden gitar yapmaya başladı. covid zamanında konu olmuştu yabancı forumlarda.

manyetiklere gelirsek internette biraz arama yapınca Dimarzio Titan modeline yakın bir manyetikmiş, genelde de zaten Dimarzio'nun normalde değiştirilebilir manyetik olarak sattığı modellerden birini alıp adını değiştirip Ibanez için üretiyor. Çok muhtemel gerçek dimarzio'dur zaten ibanez dimarzio firmasıyla en çok çalışan gitar markası, üst modellerinde seymour duncan yerine dimarzio manyetik kullanır hep.

Mesela Ibanez aynı şekilde Martin Miller MM1 modelinde Seymour Duncan Hyperion manyetikleri kullanmış, normalde satışı yok. Fakat biraz araştırınca Pegasus ve Sentient'e yakın bir modelmiş.

Bence dimarzio'nun pickup picker sitesine bak, gitar modeline göre seçim yaptırıyor (Pickup Picker | DiMarzio), ordan istediğin özelliklere göre manyetik önerisi yapıyor.

Bence Dimarzio alacaksan, Dimarzio Evo veya Evo2 bridge ile Liquifire neck manyetiklerini öneririm. Satchur8 de iyi harmoniklere sahiptir. Mesela Evo bridge + satchur8 neck manyetiklerine sahip bir gitarı harmoniklerde ustalaşarak çalmak zordur. Evo bridge, Liquifire neck ikilisi bence bir lead/solo gitarist için en iyi çiftlerden biridir, favorimdir. Evo2 Evo'ya göre daha uysal ve kontrolü kolaydır, fakat Evo karakterini biraz kaybettiği için cut-thru'da biraz kayıp oluyor.

Dimarzio çok ve iyi manyetik ürettiği için bazı modellerin başka muadili olmuyor. Eğer versatile bir gitar olsun, tonu her yola gelsin dersen (seymour duncan'da tb-4, sh1 veya sh2 gibi), genelde kullanılan dimarzio manyetikler tone zone ve air norton'dur. daha güçlü olsun dersen super distortion ve paf modellerinden biri (paf pro, paf 36th anni gibi) de iyi gider.

Dimarzio özelinde örneğin manyetik model adında fbk der, f fspaced oluyor (seymour duncan'da TB gibi, trembucker), floyd rose için, bk de siyah renk kodu. köprüye hiç takmayacağım dersen f olanı alma, ama köprüye de takarım ilerde dersen f alman daha mantıklı.

Genel bilgi olarak aslında gitarda kullanılan ağaca göre manyetikler ne kadar etkili dersen çok aşırı etkili değil, manyetik tonu daha çok etkiler. Fakat diyelim bir takım içinde lead çalıyorsan, diğer enstrümanların arasından mix'i kesip geçecek bir tona ihtiyacın oluyor, dolayısıyla bu konuda da iyi olan tiz ses çıkartan bir ağaç (alder, swamp ash, honduras mahogany gibi) üstüne tiz sesleri ile öne çıkan bir manyetik (seymour duncan sh-16) aradan çok iyi sıyrılır ve mixi yarıp solonu çalarsın.
Hocam bilgilendirme için gerçekten teşekkürler detaylı bi giri olmuş, rica etsem manyetiklerin spesifik özelliklerini oluşturan farklara iliskin üretim sarım ve gitara yerleştirme pozisyonu gibi kaynak biliyo musunuz yahut video. Bu kadar teknik bilgiyi sadece tecrübeyle öğrenme imkanı yok çünkü.

arkan için kullanmadığın zamanları değerlendirmiş olursun
Tuşede kullanılan ağaç ile "rifflerde elin iyi kayması" (ne demekse artık) arasında müthiş bir ilişki kuran kişiyle dalga geçilir şampiyon.

"Anüsten penetrasyon yaptırıyorsun, eşcinselsin sen, eşcinsellik de aşağılık bi durumdur tabi ehi ehi" anlamına gelen laflar sarfederek cevap verdiğini düşünen kişilerle karşılaşmak falan. Burada beklemezdim açıkçası. En son incisözlük isimli yerde görmüştüm böyle şeyler.

Kirli cinsellik algısından başka laflar varsa onları da bekliyoruz hocam. "Taylan koyim de yaylan ehi ehi", "Murat koyim de tur at aahahaha" gibi.

Hocam bilgilendirme için gerçekten teşekkürler detaylı bi giri olmuş, rica etsem manyetiklerin spesifik özelliklerini oluşturan farklara iliskin üretim sarım ve gitara yerleştirme pozisyonu gibi kaynak biliyo musunuz yahut video. Bu kadar teknik bilgiyi sadece tecrübeyle öğrenme imkanı yok çünkü.
merhaba o şekilde bir şey görmedim, fakat manyetikler üretildikten sonra rezonans frekansı, direnç gibi değerleri gösteren çizelgeler var:

bunların dışında doğal olarak genel bilgi var, örneğin aynı manyetiği neckten alıp bridge'e takarsan sesi azalır, dolayısıyla yakın seste olsunlar diye daha güçlü bridge manyetiği takılır, neck manyetiği çıkışı azdır. (tel köprü ile burgular arasında titreşirken en fazla orta kısmında titreşim oluşur dolayısıyla neck manyetiği daha fazla titreşime maruz kalır ve daha çok ses çıkarır)
seramik manyetikler daha güçlü ton verir fakat daha çamurlu olur, alnico V ise daha sıcak ve doğal tonlar verir. dolayısıyla ritm/bridge manyetiği seramik olurken, neck/solo manyetiği alnico V seçilebilir. tabi bu kural değil köprü manyetiği olarak sh-16 alıp yine mixi rahat kesebilirsin, aynı gitarda neck manyetiği olarak da blues/jazz eğilimli bir manyetik takıp, lead & blues amaçlı bir gitar oluşturabilirsin. genelde ilk gitar için versatil olması amacıyla her yöne giden manyetik çiftleri çok popüler, tone zone/air norton, sh-4/sh-2, super distortion/paf pro gibi.

Dimarzio için bunları da bilmene gerek yok aslında pickup picker sitesi çok güzel ordan seçebilirsin. ben şu an alacak olsam dimarzio'da liquifire stoklarım, seymour duncan'da da black winter ilgimi çekiyor çok. aktif manyetikleri sevemedim, sadece EMG 81/85 standart alabilirim belki ilerde.

bir de aslında sesi en çok amfi etkiler, 2. manyetikler. dolayısıyla dijital efetkler ve prosesörler ile aslında manyetiklerin de önemi azaldı. yani A manyetiğini de kullansan B manyetiğini de kullansan bazı manyetik çiftleri arasındaki kıyaslamalarda çok da fark göremeyebilirsin.

Fusion edge serisi dimarzio'nun sadece ibanez'e özel ürettiği seramik tabanlı ve orta/yüksek çıkışlı bir model.

Sevmeyeni çoktur; özellikle köprü manyetiğinde mid frekansına aşırı yüklenilmiş bir set çünkü bu. Modern metal türevlerinde sıklıkla kullanılan ve yabancı kaynaklarda "nazal" şeklinde ifade edildiğini görebileceğiniz oldukça kemikli ve mid boost karakterli ton yapıları için idealdir fakat clean'leri bence pek iç açıcı değil.

Elimdeki gitarlardan birinde bu set mevcut ve gitarı her elime aldığımda tonlarını ilk 5-10 dakika çok seviyorsam devamında nefretle elimden bırakıyorum çünkü tek bir türe odaklı tasarlanmış ve daha orta yollu tonlarda batırıyor. Kayıtta yine bir şekilde kurtarılabiliyor fakat clean bölümlerde resmen kendi kendine distortion'a giriyor, volume kısmakla falan da toparlanamıyor.

Dert edip manyetik değişimine gitmeyi düşünmedim çünkü her zaman çaldığım bir gitar değil fakat yine de metal tonları için crunch lab, tone zone, titan, d-activator vs. dimarzio dendiğinde bundan çok daha iyi seçenekler mevcut.

Sizin baktığınız modelde coil tap özelliği mevcut. Aynı gitarın sabit köprülü versiyonunu denediğimde coil tap tonlarını çok beğenmiştim fakat bu moddayken mağazada cleanlerini kurcalamak aklıma gelmemişti. Bobinlerin belli bir bölümünden itibaren güç düştüğü için belki cleanlerde distortion'a girme sorunu bir nebze toparlanıyordur, denemediğim için yorum yapamıyorum.

Son düzenleme:

Geri