Ibanez Yardım

------
RG652AHM | RG | ELECTRIC GUITARS | PRODUCTS | Ibanez guitars
------
Bu gitarlar arasında klavye inceliği, ton, ağaç kalitesi gibi ne farklar var? Sustainiac kullanmak zor mu? JS modeli signature diye mi daha pahalı? Prestige mi Premium mu? Ve sizce hangisi daha hoş? Veya siz ne tercih ederdiniz? aklımda deli sorular 🙁
(Ibanez modelleri gerçekten çok ilginç isimlerde)

Böyle bir soru çok geniş. Prestige Japon üretimi ve her açıdan daha kaliteli ve daha pahalı. Premium Endonezya üretimi ve malzeme kalitesi ve işçilik şanslıysan iyi, değilsen kötü de çıkabilir. Kalite kontrol Japon gibi değil ama Kore'yi yakaladılar gibi.
Bir soruda ben sormak istiyorum mesela prestij serisi her zaman daha mı iyidir yoksa belli bir süreç arasında değişkenlik var mı ?
Mesela 2005 üretimi bir prestij mi iyidir 2016 üretimi premium mu ? (Şanslı olduğumuzu düşünelim)

Dönemdaşlar için param varsa her zaman Prestige, param yoksa kendi elimle çok iyi inceleyerek Premium da olabilir.
2005 olanın aksamı vs çok farklıdır, karşılaştırılabilir olmaz muhtemelen.
Demek istediğim aslında şu: Prestige alırsan başlarsın çalmaya belki 2 sene ayar bile yapmazsın ki bunu yaşadım. Preimum'larda ise duyuyorum akort kaçırıyor, eşiği grafitle, köprüye yay ekle vs yapanlar var. Ya da fret kenarı törpületen. Şimdi tırto gitar üç kuruşa aldım dersin bunlara katlanırsın ama 10bin lira seviyesine çıktıysam bunlarla uğraşmak bence kazıklanmaktır. O yüzden çok iyi de çıkabilir Preimum ama bu tip şikayetler var sonuçta hala. Ha 20bin üstü Prestige çok pahalı eyvallah Premium da oldukça iyi.

Dönemdaşlar için param varsa her zaman Prestige, param yoksa kendi elimle çok iyi inceleyerek Premium da olabilir.
Demek istediğim aslında şu: Prestige alırsan başlarsın çalmaya belki 2 sene ayar bile yapmazsın ki bunu yaşadım. Preimum'larda ise duyuyorum akort kaçırıyor, eşiği grafitle, köprüye yay ekle vs yapanlar var. Ya da fret kenarı törpületen. Şimdi tırto gitar üç kuruşa aldım dersin bunlara katlanırsın ama 10bin lira seviyesine çıktıysam bunlarla uğraşmak bence kazıklanmaktır. O yüzden çok iyi de çıkabilir Preimum ama bu tip şikayetler var sonuçta hala. Ha 20bin üstü Prestige çok pahalı eyvallah Premium da oldukça iyi.
Araba markalarında genelde duyarız işte x markası 2010 a kadar çok iyiydi sonra bu modelde bozdu vb o kafayla düşündüm biraz 🙂
X yılına kadar çok iyiydi ama sonradan bu seri bozdu falan 🙂 Teşekkürler

Dikkatlerden kaçmış fakat ilk gitar yani j240ps bir Ibanez'e göre oldukça kalın bir sapa(20mm 1. perde) sahip. Diğeri yani rg652 ise Ibanez'İn ürettiği en ince sapa sahip(17mm 1. perde). Sadece bu da değil, JS'nin radiusu fenderlere yakın, yani klavye yuvarlak. RG652'nin ki ise düz bir klavye. Bu iki gitar arasındaki en temel fark budur. Bolca ibanez kullandım ve artık sapları bana ince geldiğinden dolayı Ibanez tercih etmiyorum ama JS serisinin sapı benim elime oldukça güzel gelen tarzda. Ciddi düşünmedim değil bir ara JS1000 almayı.
Sap tercihinizi bilmiyorsanız önce bu konuda araştırma ve deneme-yanılma yapmalısınız. Bir gitarist yeni bir gitar alacaksa sap yapıları açısından birbirinden bu kadar alakasız 2 kutup olan 2 farklı sapa sahip gitarlar arasında kalmaz.

Dikkatlerden kaçmış fakat ilk gitar yani j240ps bir Ibanez'e göre oldukça kalın bir sapa(20mm 1. perde) sahip. Diğeri yani rg652 ise Ibanez'İn ürettiği en ince sapa sahip(17mm 1. perde). Sadece bu da değil, JS'nin radiusu fenderlere yakın, yani klavye yuvarlak. RG652'nin ki ise düz bir klavye. Bu iki gitar arasındaki en temel fark budur. Bolca ibanez kullandım ve artık sapları bana ince geldiğinden dolayı Ibanez tercih etmiyorum ama JS serisinin sapı benim elime oldukça güzel gelen tarzda. Ciddi düşünmedim değil bir ara JS1000 almayı.
Sap tercihinizi bilmiyorsanız önce bu konuda araştırma ve deneme-yanılma yapmalısınız. Bir gitarist yeni bir gitar alacaksa sap yapıları açısından birbirinden bu kadar alakasız 2 kutup olan 2 farklı sapa sahip gitarlar arasında kalmaz.
Genelde yeni saplara 3 - 5 günde alışıyorum ama en mantıklısı en iyisini almak sanırım. O yüzden bu başlığı açmıştım. Teşekkür ederim.

Bu nasil bir basliktir? Js240ps vs rg652ahm diye acilsa bari. Ibanez yardim icin alyan mi lazim, tornavida mi, havya mi? Araba alacakmissiniz da Mercedes yardim diye baslik acilmis gibi.

Premium grubunda Rg1070fm vardı 2 sene oldu herhalde çıkalı. Ya ön siparişle getiren olmuştur, ya da hiç gelmemiştir Türkiye'ye. Fiyatı da 8000tl bulacaktı stoklu gelseydi.

Geri