- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sinan hocam çok teşekkür ederim. Mükemmel dileklerin ve tavsiyelerin için. İlgilenip, zaman ayırdığınız için saygılarımı sunarım.Cihan hocam eline, emeğine sağlık. Her şeyden önce yaşını vs. düşünmeden bu yola baş koymuş olman gerçekten çok değerli. Yukarıda 1 tane dengesiz hariç herkes çok açıklayıcı şeyler yazmış, bu bitmeyen müzisyenlik yolculuğu için 20 yıldır gitar çalan bizler için bile hala yazılanlar oldukça kıymetli ve zihin açıcı. Benim de kendimce tavsiyem asla acele etmemen ve yılmaman olur. Bir şarkıyı aynı hızında çalmaya çalışmak yerine yavaş ama doğru nota ve tuşelerle çalmaya çalış derim. Sabredip yavaş çalıp en güzel, en doğru sesi çıkarmaya çalış. Bazı kısımları mümkünse tab veya neyden yararlanıyorsan ona bakmadan kulaktan tamamlamaya çalış emin ol faydasını göreceksin. Bir de sürekli oturarak çalıyorsan kucağına daha rahat oturacak bir kasa seçmeni tavsiye ederim 😅
Hocam katılıyorum dediklerinize. Ders de almaya çalışıyorum. Aldım da ama hem benim hem hocamın zamanı kısıtlı oluyor zamanı ; malum yaş ve farklı meslekler ile uğraştığımız için.Bence hiç bir şey için geç değil, üstelik internet-ai bilgi çağındayız, artık yukarıda arkadaşlar da paylaşmış bir sürü egzersiz, alıştırma, teknik - pratik bilgiye ulaşmak çok kolay. Yıllar önce gençken başladığımda ancak Korn - Blind şarkısının başındaki riffi çalabiliyordum 🙂 Ben de hiç ders almadım, tabii ki yanlış oturttuğum bir takım şeyler illa ki vardır, fakat ben bu işi hobi amaçlı, keyif almak için yapıyorum, bundan profesyonel düzeyde para kazanmıyorum ya da akademik bir çalışmam yok. Zaten çok yanlış bir şekilde çalmaya çalışıyorsanız olmadığını fark edip düzeltmeye gidersiniz, zaten bu bilinç yoksa olmaz.
Ders almak tabii ki bir seçim, hızlı ilerlemek için bir yol. Benim naçizane tavsiyem her ne kadar atmosferik Finlandiya metali çalmak isteseniz de bunun yanına değişik tarzlardan parçalar eklemeniz, yukarıda verilen örneklerdeki neo klasik eserler gibi, sevmeseniz de funk-punk-jazz-blues vb tarzlardan birkaç şey bilmek hem ufkunuzu hem çalış tarzınızı iyi yönde etkileyecektir diye düşünüyorum.
Ton olayı da belli bir seviyeden sonra kişisel tercih, zaten o konuda internet ve burası sonsuz derya...
Yılmadan devam...
Diğer tarzları çalmayı düşünmüyordum ama değerlendireceğime emin olun. Teşekkür ederim.