@Oguz92
Yazdıklarının hemen hemen hiç birine katılmamakla birlikte bu piyasayı henüz anlayamadığını görüyorum.
- Müzik piyasası dışarıda gördüğün herhangi bir ürün pazarı ile benzerlik içermez
- Bilgi yoğun bir piyasadır, o nedenle bu klasik söylemlerin hiçbiri işe yaramaz. Aksine bu klasik söylemleri kullanan satıcıların bu piyasa ile uzaktan yakından alakası olmadığını ve elindeki ürünün hemen hiçbir özelliğini bilmediğini, dahası işin içinde bir sıkıntı olduğunu belli eder.
- Kozmetik kusur konusuna "hasarsız" diyoruz Türkçe'de. Bu nedenle gıcık kapanlar var. Kozmetik çok farklı bir kelimedir aslında
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kozmetik
- Piyasada o kadar çok alet var ki, bilen yok bunu da dipnot olarak belirtebiliriz. Bilen bilir ise bilmeyen bilmesin mi demek gerek? "Bilmiyorsan git öl" mü demek gerek? Kaldı ki kullanmayacağı alete biri 7-8 bin TL verdiğinde normal oluyorsa bu piyasa ilk kez giren bir insanın bu bilgiyi vahiy yoluyla öğrenmeyeceği de aşikardır.
-Son eleştirim de müziği bırakmak konusunda. Müziği bırakmak nedir? Müzikle bağın olması demek sadece çalmak mı demektir ki çalmayı bırakınca müziği bırakmış sayılalım? Ya da müziği bırakmak bir daha asla duymamak mıdır? Aslına bakarsan dünyaca ünlü, bestecisinin sağır olduğu(Beethoven), dünya ile tüm iletişiminin bitme noktasına geldiği (Jason Becker) nice insanlar tarafından bestelenmiş eserler vardır. Bu örneklerin yanında müziği bırakıyorum diyen biri bana göre de aslında hiç başlamamıştır, başlamak istemiştir ve başaramamıştır. Bu tarz bir söylem, "olmadı yapamadım" demek yerine "oldu, yaptım, çok iyi oldu, çok da iyi güzel oldu, hatta fazla güzel oldu yeter artık sıkıldım" formunda bir savunma mekanizması kurup kendini rahatlatmaktan başka bir şey değildir bence.
Açıkçası ortaya koyduğumuz yorumların çoğu hatta %90 gibi yüksek bir rakamı, müzik piyasası ile ilgili hiçbir şey bilmeden, piyasa içinde zaman harcamış neyin ne olduğunu az çok bilir hale gelmiş insanlara kazık atmaya çalışan ve hakikaten komik düşen insanlara yapılmakta.