İlk elektro gitar Squier strato vs Epiphone SG

Selamlar Turkrock cemiyeti.

Kendi adıma ilk kez elektro gitara başlayacağım bu yüzden bilgi sahibi insanlardan tavsiye ve bilgi almak istedim. Aşağı yukarı ikisininde fiyatı aynı. Epiphone neredeyse sıfır kondisyonda. Sizlere sorum bu ilk gitarım olucak ve pişman olmak istemiyorum ileride bu yola baş koyduğumdan ötürü ilk gitarım ile güzel anılar biriktirmek, ondan sıkılmadan çalmak ve uzun yıllar beraber olmak istiyorum.

1. Seçenek

Epiphone SG Special Ebony

2. Seçenek olarak da
Fender Squier Sonic Stratocaster Hard Tail H

Gitarda ekstra olarak bazı modifiyeler mevcut:

EMG 81 Active Humbucker
Harley Benton Locking Tuners 6L Black
DiMarzio Cliplock DD2200 BK
LongMoon Gitar Fret Wrap

1746440561222.webp

1746440537837.webp

SG special değil de g400 olsaydı gözü kapalı alınırdı ama bu haliyle iki gitar da birbirinden değişik handikaplara sahip ikisiyle de gitara baslamak istemezdim 😀 EMG bridge manyetiği metal tonlarda canavar ama o strat klavyesinde -üstelik de 21 perdeli- ne kadar metal riff çalınabilir (ben stratta calamiyorum çalan muhakkak vardır) ne kadar drop akort kaldırır. Cleanlar de patlar muhtemelen.

2 side sıkıcı gitarlar bence. Bütçe nedir
Sadece gitar için 15 - 20 bin arası ayırabilirim şuanda. İllaki sıfır olsun diye bir kaidem yok ama çok da fazla anlayamadığım için ikinci el az kullanılmış en azından yeni başlayıp bırakan birisinden ucuza bulabilirim diye düşünüyorum. Az bilgi birikimimle bunları bulabildim tavsiyelere açığım.

Sadece gitar için 15 - 20 bin arası ayırabilirim şuanda. İllaki sıfır olsun diye bir kaidem yok ama çok da fazla anlayamadığım için ikinci el az kullanılmış en azından yeni başlayıp bırakan birisinden ucuza bulabilirim diye düşünüyorum. Az bilgi birikimimle bunları bulabildim tavsiyelere açığım.
Squier CV, G&L, Godin, Sire'lar var aslında belirttiğiniz bütçe civarında. Ben muhtemelen onlardan birini tercih ederdim.

Hareketli köprüden uzak durup, akort stabilizasyonu, tel yüksekliği gibi şeylerinde yeni başlayan biri için önemli olduğunu biliyorum. Vereceğim parayı tam anlamıyla karşılayacak bir gitarı hala kafamda oturtturamadım.
SG special değil de g400 olsaydı gözü kapalı alınırdı ama bu haliyle iki gitar da birbirinden değişik handikaplara sahip ikisiyle de gitara baslamak istemezdim 😀 EMG bridge manyetiği metal tonlarda canavar ama o strat klavyesinde -üstelik de 21 perdeli- ne kadar metal riff çalınabilir (ben stratta calamiyorum çalan muhakkak vardır) ne kadar drop akort kaldırır. Cleanlar de patlar muhtemelen.

Hareketli köprüden uzak durup, akort stabilizasyonu, tel yüksekliği gibi şeylerinde yeni başlayan biri için önemli olduğunu biliyorum. Vereceğim parayı tam anlamıyla karşılayacak bir gitarı hala kafamda oturtturamadım.

Geri