Ilk Ibanez'im Için Modifikasyon Önerisi

O kafalara girmeni hiç ama hiç önermem , İlk gitarım diyorsun manevi diyorsun sakata gelirsin , Boyayı çok ince zımparayla uzun sürede zımparalasan bile altından çıkacak ağaç gofretse dağılabilir bile 🙂 , ÜStüne düzgün bir swirl işlemi yapsan bile , Hoşuna gitmeyen tonda elbet kötü bir değişim olacak bunuda unutma derim

Boyaya 60 kum zımparayla bile dalsan o gofret(plywood) dağılmaz. Aradaki tutkalın bozulabilmesi için ısıtmak gerekiyor ki ısı tabancasını tutsan bile öyle geniş bir yüzeyi etkilemek pek kolay değil.

Benim de tavsiyem elektroniği elden geçirmeniz, kesinlikle daha iyi bir hal alacaktır.

Gitarın şuan içi.

image.webp image.webp

Önce manyetik modifiyesi, kesmezse tek yol sapa uygun güzel bir gövde edinmek.

"Alder" deyiver hele de dertsiz başa dert aç. Ben de üzerine "maun" diyeyim iyice şenlensin ortalık 😀

99-2000 YILLARINDAN İTİBAREN yolunmuş tavuk gibi olduk senelerce gitarlar ve fiyatları konusunda o kadar kızgınım ki kimsenin kıt kanaat setup oluşturmasına kıyamıyorum.

Ah kötümser paşam, iyi ki seksen sonları ve cümleten doksanları görmemişsin. Olurdun Baltacı Deli Paşa demek ki 🙂

"Alder" deyiver hele de dertsiz başa dert aç. Ben de üzerine "maun" diyeyim iyice şenlensin ortalık 😀

Ah kötümser paşam, iyi ki seksen sonları ve cümleten doksanları görmemişsin. Olurdun Baltacı Deli Paşa demek ki 🙂
Ahhhahahahhahahahahahahahhahaha 🙂)) Çizdiğim profil kötümser evet ama gerçekten piyasadan tiksindim artık bütün herkesi boykot etmeye alternatif kaynaklara yönelmeye davet edelim diycem sora içimden ya bsg ( bi susup gidermisin) diyorum

Ahhhahahahhahahahahahahahhahaha 🙂)) Çizdiğim profil kötümser evet ama gerçekten piyasadan tiksindim artık bütün herkesi boykot etmeye alternatif kaynaklara yönelmeye davet edelim diycem sora içimden ya bsg ( bi susup gidermisin) diyorum

Sana Fender diye isimsiz bass satmaya çalıştılar mı hiç? Ya da precisionu Jazz Bass diye yedirmeye çalıştılar mı? İyi gitarı kötü amfiye bağlayıp, kötü gitarı da iyi amfiye bağlayarak "Bak xxx'den farkı yok" deyip uyduruk gitarları hakkının üç katı fiyata devirenleri saymıyorum bile. Alın size seksen sonları ve doksanlar Tünel 🙂

99-2000 YILLARINDAN İTİBAREN yolunmuş tavuk gibi olduk senelerce gitarlar ve fiyatları konusunda o kadar kızgınım ki kimsenin kıt kanaat setup oluşturmasına kıyamıyorum.
Sana Fender diye isimsiz bass satmaya çalıştılar mı hiç? Ya da precisionu Jazz Bass diye yedirmeye çalıştılar mı? İyi gitarı kötü amfiye bağlayıp, kötü gitarı da iyi amfiye bağlayarak "Bak xxx'den farkı yok" deyip uyduruk gitarları hakkının üç katı fiyata devirenleri saymıyorum bile. Alın size seksen sonları ve doksanlar Tünel 🙂
Şu Fender'in Kıvılcım'da Jackson'un LayLayLom'da olduğu dönemleri bir yaşamış olanlara sormak lazım. Neler çektik o Bağcan amcadan.

SB Dreams diyorum. O markanın içyüzünü gençler bilmez, bugün sahibindende sanki Samick'te falan üretilmiş gibi "Kore malı" diye satılıyor 😀
SB Dreams (Seter Bağcan'ın Rüyası) elektro akustiği bana İzmir LayLayLom'da kakaladılar zamanında. Neymiş en kral öğrenci gitarıymış. Hemen ertesi gün gidip verdim geri ve aldım Ovation yol arkadaşımı. Tansu Çiller döneminin meşhur devalüasyon günü çektiklerimi bir ben bilirim bir de dükkan sahibiyle benim için kavga eden tezgahtar abi.

SB Dreams (Seter Bağcan'ın Rüyası) elektro akustiği bana İzmir LayLayLom'da kakaladılar zamanında. Neymiş en kral öğrenci gitarıymış. Hemen ertesi gün gidip verdim geri ve aldım Ovation yol arkadaşımı. Tansu Çiller döneminin meşhur devalüasyon günü çektiklerimi bir ben bilirim bir de dükkan sahibiyle benim için kavga eden tezgahtar abi.

İstanbul'da da "Bunlar Jackson'un defolu, hafif kusurlu parçalarından toparlanıyor, içi dışı Jackson" diye iteliyorlardı 😀

@hackeiommi Aga o zaman hepimiz masumduk ben Mersin'de lisede okurken şu alete 440 dolar vermiştim bir arkadaşımla ortak aldık. Bizim bulabildiğimiz en pahalı cihaz bu diye sevdiğimiz adamlar hep böyle şeyler kullanıyor sanıyorduk...Sonra bir hayırsever guitar player dergisi getirince evrendeki ihmal edilebilir konumumuzu fark ettik. Ama o zaman da çok ileri gidemedik RP 21 görmüştük o sayıda sanırım, o zaman da dünyadaki en ileri aletin o olduğunu düşündük ta ki başka başka dergiler elimize geçene dek... Kemalettin Tuğcu hikayesinde Dokken tonları arıyormuşum(z) aslında...
tec8pg1.webp

Son düzenleme:
@hackeiommi Aga o zaman hepimiz masumduk ben Mersin'de lisede okurken şu alete 440 dolar vermiştim bir arkadaşımla ortak aldık. Bizim bulabildiğimiz en pahalı cihaz bu diye sevdiğimiz adamlar hep böyle şeyler kullanıyor sanıyorduk...Sonra bir hayırsever guitar player dergisi getirince evrendeki ihmal edilebilir konumumuzu fark etmiştik. Ama o zaman da çok ileri gidemedik RP 21 görmüştük o sayıda sanırım, o zaman da dünyadaki en ileri aletin o olduğunu düşündük ta ki başka başka dergiler elimize geçene dek... Kemalettin Tuğcu hikayesinde Dokken tonları arıyormuşum aslında...
tec8pg1.webp

90'ların sonlarına dek RP7 rüya aletti yahu. Sayısı azaldıkça fiyatı arttı. Hey gidi günler 🙂

Geri