Her aklıma geldiğinde "Gerçekten gerek var mı? buna ihtiyacım var mı?" sorularıyla bu isteği törpülediğim ve birkaç ay sonra tekrar gelmesi sonrası kısır döngüye girdiğimi ve bundan kurtulamadığımı farkettim. Bir videoda sevdiğim sanatçıyı görüyorum örneğin sahnede SG kullanıyor ve çok güzel geliyor gözüme "ulan alsam mı ucuzlarından?(epiphone, harley benton vs.)" falan gibi sorular soruyorum kendi kendime. Sürekli böyle onu da alsam bundan da olsun şundan da koy, çocuk gibi sürekli istiyorum. Sanki elindeki gitardan ne kadar farkı olacak ki yani? aynı HH devreyi taşıyan farklı kasada bir gitar sadece. Sırf görüntüsü hoşuna gidiyor diye almayıver yani hem gereksiz hem pahalı işte. Kendimle boğuşuyorum kafamın içinde. Sizce evinde kendi halinde ne çaldığı ne sevdiği belli olan birinin 1 adet gitardan fazlasına ihtiyacı var mı? veya çeşit çeşit ekipmanlara? Eğer sizin varsa, sahne almıyorsanız veya bir yere içerik üretmiyorsanız birden fazla gitarınız neden var? cidden birden fazlası doyumsuzluğu mu işaret ediyor yoksa ekonomik sıkıntılar sebebiyle bu kadar basit bir şeyi ben artık lüks olarak mı algılıyorum ya da cidden lüks mü oldu? Giriş seviyesi gitarın bile en az 8-9K civarlarında olması beni soğutuyor artık. Alıp modlama işine giresim de gelmiyor. Özellikle internetteki, forumdaki yorumları okudukça "sapı kötü, klavye işçiliği berbat, pişman olursunuz, yapmayın etmeyin." gibi. P90'lı bir Epiphone Les Paul ve efekt yüklü 10W bir amfim var, tonundan görünüşünden az çok memnunum denilebilir, hala değişiklikler yapmak istiyorum tabii. Saçmalıyor muyum anlamadım kafam epey karışık. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?