İnternetten gitar alınır mı?

• Konuyu açan Konuyu açan Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yiğit

Brujah
Zuhal müzik'den jackson js11 almaya karar verdim lakin internetten gitar alma konusunda çekinceliyim. Malum bunlar hassas cihazlar ve kargoda gereken özenin gösterilip gösterilmediğinden emin değilim. Daha önce alışveriş yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Kargodan kaynaklı bir hasar varsa iade vs. oluyor mu?

Düşüneceğin ilk şey kargo akıbeti değil, gitar mümkünse çalınarak alınması gereken bir şey. Böyle bir imkan mümkün değilse ancak internetten alınır son çare.

Bilmedigim bir konuyu sorarak konuya katkida bulunmak istiyorum.

Ornegin bir teknoloji magazasinin internet sitesinden bir televizyon satinaldigimizda, urunun kutusunu acmayin yetkili servisi gelip kuracak diyorlar. Kutudan kirik cikarsa yetkili servis form duzenler ve sana cihazin yenisi verilir ancak sen kendin actiysan ve kutudan kirik ciktiysa gecmis olsun. (gecmiste bizzat yasadigim bir durum bu)

Simdi gelelim gitar kismina.

Zuhal muzikten JS11 satinaldim. Kargo elime ulasti. Bildigim kadariyla gitarlarda televizyonda oldugu gibi yetkili servisi gelip kurulum yapsin (ucretli veya ucretsiz) hizmet yok.

Ihtimal 1:
Kutudan kirik cikti. Zuhal muzigi aradim durumu anlattim. "Sorun bizden kaynakli, zararini tazmin edecegiz" mi derler yoksa "biz gonderdigimizde saglamdi sorumluluk sana ait" mi derler.

Ihtimal 2:
Ben kutuyu acarken gitara zarar verdim ve etik/ahlak gibi degerlerim de yok ve maddi bir kayip yasamak istemiyorum. Aradim Zuhal muzigi "kutudan boyle cikti" dedim. "Sorun bizden kaynakli, zararini tazmin edecegiz" mi derler yoksa "biz gonderdigimizde saglamdi sorumluluk sana ait" mi derler.

İnanılır gibi değil biliyorum ama ahlaklı çalışan firmalar hala var ve bunların başında müzik marketler geliyor. Bir problem olsun hemen iade alırlar. Çok çekincen varsa kutuyu video eşliğinde aç, video devam ederken kutuyu açıp gitarı da videoya al sağını solunu incele ve kayıt devam etsin bu kadar. Kırık falan varsa onu da çek. Ama buna gerek bile yok. Ben mesela bundan 1 yıl kadar önce Zuhalden 50bin civarı fiyatta bir gitar aldım gitarın gövdesinde derin bir ezik çıktı aradım durumu ifade ettim zerre problem çıkarmadan iade aldılar. Problem çıkarırlar mı acaba diye korktum ama çıkarmadılar, söz konusu bile olmadı. 3-4 yıl kadar önce de gene bugünlerde 50bin civarı olan bir gitar aldım ama gitara ısınamadım ve süresi dolmadan iade ettim hiç sıkıntı çıkarmadan kabul ettiler. Bu başka bir firmaydı. Müzik marketler gerçekten ülkede en ahlaklı çalışan yerler bence. Zuhali, doresi, mydukkanı, gitarparçası, cengözü, senkopu... Hepsinden alışveriş yaptım iadelerim oldu, yüksek fiyatlı alılverişlerim oldu zerre sıkıntı yaşamadım. Bence gönül rahatlığıyla alabilirsin. Üstelik bildiğim kadarıyla kargo firmaları müzik marketlerle anlaşmalı olduğu için ayrı bir kategoride taşıma yapıyor olabilirler çünkü kargoda bir hasar olması durumunda hasarı kargo firması karşılar hunharca davranamazlar çünkü yüksek maliyetli ürünler bunlar sorumluluğu var. Sen hatta kargocu kapıya geldiği anda kutunun sağında solunda eziklik deforme ıslaklık vb birşey var mı onu da kaydet.

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bazı şehirlerde kargo değil kendi teslim bile olabilir. Mesela Dore özellikle gitarları kendi dağıtım aracıyla çoğu semte teslim ediyor özellikle o bölgede mağazası varsa (İstanbul). Zuhal'i bilemem. mydukkan müzik aletleri sitesine de bak model için, kargoyu da her zaman düzgün yaparlar.
Sorun şu ufak çizik, ezik vs iade alırlar ama köprüyü kurcaladın, merak ettin mayetikleri söktün sonra da toparlayamadın iade etmek istiyorsun (inan var böyle tipler) o zaman almazlar haklı olarak. Bir de her zaman iadeden önce getirin değiştirelim filan yoluna zorlarlar seni.
Bir de mümkünse kargocuya rica et 3 dakika beklesin dış kutuyu filan yırt aç hemen hızlıca en azından görünür bir kusur var mı bak ... zaten internet satış sözleşmelerinde hep yazar, malı elden teslim almak (yani kargo kapıya bırakıp gitmediyse) kusur yok kabul ediyorum anlamına gelir vs vs

Zuhal müzik'den jackson js11 almaya karar verdim lakin internetten gitar alma konusunda çekinceliyim. Malum bunlar hassas cihazlar ve kargoda gereken özenin gösterilip gösterilmediğinden emin değilim. Daha önce alışveriş yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Kargodan kaynaklı bir hasar varsa iade vs. oluyor mu?
Yaşadığım şehirlerden kaynaklı pek çok defa gitar, amfi alışverişi yaptım Zuhal, Dore ve Mydukkan dan. "Bu kargoda nasıl hasar almadı hayret" dedim pek çok sefer de. Sanırım anlaşmalı oldukları firmalara insan gibi taşımaları gerektiğini bildiriyorlar. Kutularıyla beraber cillop gibi geliyor aletler. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Almadan önce mağazayı arayıp mutlaka fotoğraf isteyin. Çünkü teşhirden gitar gönderiyorlar çoğu zaman. Tertemiz gitar da gelebilir ama öncesinde fotoğraf gönderiyorlar kabul ediyorsanız alıyorsunuz.

Ben Zuhal müzikten pedal almıştım internetten pedal geldi ama bozuk çıktı. Aradım ve verilen e-mail adresine yazmam gerektiği fotoğraf çekip atmam da istendi. Pedalı kargo ile geri gönderdim. Sonra param hesabıma yattı. Yani hiç sorun yaşamadım.

Ben de n11'den gitar aldım, beğenmezsem iade ederim diyordum. Kutuyu da video çekerek açtım. Gitar iki farklı kutunun içinde gayet korunaklı ve sarılı şekilde, sıfır kutulu geldi. Dıştaki kutu zuhal müzik kutusu, içteki kutu fender'in kendi kutusuydu. Gitar da cillop gibi çıktı, ayarlı falan, gayet güzel pırıl pırıl. İade falan da etmedim bir sorun olmadığı için. Sıfır gitar almak güzel bir duyguymuş 🙂

Merhabalar, ben Zuhal'den Ibanez GA5MHTCE-OPN GA serisi elektro klasik gitar aldım bir ay önce. Giresun'da oturuyorum, kargo elime sorunsuz geldi. Gayet de memnunum, size de öneririm. Üniversite yıllarımdayken de Mydukkan İbanez Grx40ca almıştım, o da sorunsuz problemsiz gelmişti.
Sadece Dore'den aldığım bir les paul kasa İbanez gitarın sap ile gövdesinin birleştiği yerde bir sorun çıkmıştı, tutkal gibi bir yapıştırıcı ile birleştirilmişti aldığımda. Onu da alalı bir hafta geçtiği için geri verememiştim. Bende sahibinden sitesinde 20 lira ucuza koyup satmıştım.
Ayrıca Cort t34 çok merak ettiğim bir bas gitardı yine üniversite yıllarımdayken. Ankara'ya bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde adını unuttuğum bir mağazada deneme imkanım olmuştu. Klavyesi hayal ettiğimden çok uzak derecede rahatsız olduğundan almaktan vazgeçmiştim. İmkanınız varsa deneyip alın, beklentinizi ne kadar karşılar onu görmüş olursunuz. Ama dediğim gibi Zuhal'e ve Mydukkan'a güvenerek internetten alışveriş yapabilirsiniz. Lakin içiniz rahat etmeyecekse günübirlik Ankara'ya veya İstanbul'a giderek bizzat dükkandan deneyerek almak daha mantıklı. Sabah gidersiniz akşam da dönersiniz. Ayrıca gezmiş olursunuz ve eğlenceli bir deneyim olur sizin için. ☺️

Lakin içiniz rahat etmeyecekse günübirlik Ankara'ya veya İstanbul'a giderek bizzat dükkandan deneyerek almak daha mantıklı. Sabah gidersiniz akşam da dönersiniz. Ayrıca gezmiş olursunuz ve eğlenceli bir deneyim olur sizin için. ☺️
Ben onun Almanya versiyonunu yapmak istiyorum da çoluk çocuk pek zaman olmadı son zamanlarda 🙂

Ben onun Almanya versiyonunu yapmak istiyorum da çoluk çocuk pek zaman olmadı son zamanlarda 🙂

Umarım gidebilirsiniz, benim de bir iki günlüğüne İstanbul'a geçip denemek istediğim gitarlar var ama evdeki sağlık sorunları yüzünden imkanım olmuyor şu sıralar malesef. Vardır bunda da bir hayır diyorum içimden. Rabbim bir kapıyı kapatırsa ötekini açarmış. ☺️

Deneyerek almak gerekiyor orası kesin ama bazen internetten daha ucuza gelebiliyor. Mağazada deneyip internetten almaya niyet ettiyseniz de pahalı olan her ürünün kargosunu video eşliğinde açmanız gerektiğini zaten otomatik biliyorsunuzdur. Şimdilerde pahalı telefon kargolarının içinden ucuz telefon çıkma olayları yaşanıyor. Tabii gitarda böyle bir şey olacak demiyorum ama her türlü sıkıntıya önlem için en başta güzelce bir video kaydı ile kargoyu açmakta fayda var.

İnternetten şu ana kadar bir kere enstrüman aldım, sağlam geldi. Paketlemesi falan fantastikti yani sonuçta karşı taraf da bir sürü zarar edecek, hem dikkatli paketliyorlar hem de muhtemelen kargo firmaları daha dikkatli taşıyor. Eskiden mamaları bile patlatarak getirirlerdi.

Kargo kaynaklı bir hasarı video ile tespit ettikten sonra da her türlü hakkınızı rahatça arayabilirsiniz.

Gitarin kutusundaki bant benzersiz bir bant mi yani logolu mogolu mu yoksa dumduz koli bandi mi?

Eger benzersiz bir bant ise video esliginde acmak buyuk olcude is gorebilir. (sanayi bolgelerinde makul bir ucrete bu urunler de yaptirilabilir diye dusunuyorum)

Ancak dumduz koli bandiysa eger, kotu niyetli bir alici gitara zarar verdikten sonra sifir gibi toplayip tekrar bantlar ve boyle acilis yaparken videoya cekerse?

Bir de videonun editlenmemis oldugunu kim tayin edecek. Adli tip ve benzeri kurumlarin buna karar verecek donanimi ve imza yetkisi vardir mutlaka ancak konu oralara kendi basina gidemez diye dusunuyorum.

Hizir idi yunus idi... Firma diyecek sen videoyu editledin. Alici diyecek hayir ben videoyu editlemedin.

Pratikte bunlar olmuyor ya da henuz olmamis olsa da benim icin hala siyah ve beyaz kadar net degil. Gri alan.

Bu nedenle riske atabilecegim bir butce ise internetten alirim. Riske atamayacaim bir butce ise internetten almam.

Umarım gidebilirsiniz, benim de bir iki günlüğüne İstanbul'a geçip denemek istediğim gitarlar var ama evdeki sağlık sorunları yüzünden imkanım olmuyor şu sıralar malesef. Vardır bunda da bir hayır diyorum içimden. Rabbim bir kapıyı kapatırsa ötekini açarmış. ☺️
Geçmiş olsun, herşeyin başı sağlık. Gitar vs. herzaman alınır.

Ben hiç deneyerek gitar almadım hepsini internetten sipariş ettim. Gitarlarım hemde üst düzey pahalı gitarlar hardcasesinde geldi gayet korunaklı şekilde. Çok memnun kaldım. Ben mağaza sahibi olsam pahalı gitarları asla el sürdürtmem. Bilmiyorum mağazada pahalı gitarları denettiriyorlar mı. Ben olsam gitar pahalı olduğunda asla denettirmem. Düşürse yada çarpsa yandı gülüm keten helva.

Gitarin kutusundaki bant benzersiz bir bant mi yani logolu mogolu mu yoksa dumduz koli bandi mi?

Eger benzersiz bir bant ise video esliginde acmak buyuk olcude is gorebilir. (sanayi bolgelerinde makul bir ucrete bu urunler de yaptirilabilir diye dusunuyorum)

Ancak dumduz koli bandiysa eger, kotu niyetli bir alici gitara zarar verdikten sonra sifir gibi toplayip tekrar bantlar ve boyle acilis yaparken videoya cekerse?

Bir de videonun editlenmemis oldugunu kim tayin edecek. Adli tip ve benzeri kurumlarin buna karar verecek donanimi ve imza yetkisi vardir mutlaka ancak konu oralara kendi basina gidemez diye dusunuyorum.

Hizir idi yunus idi... Firma diyecek sen videoyu editledin. Alici diyecek hayir ben videoyu editlemedin.

Pratikte bunlar olmuyor ya da henuz olmamis olsa da benim icin hala siyah ve beyaz kadar net degil. Gri alan.

Bu nedenle riske atabilecegim bir butce ise internetten alirim. Riske atamayacaim bir butce ise internetten almam.

Verdiğim telefon örneğini devam ettireyim. Pahalı telefonların kutularını açılmamış gibi yapıp bu şekilde bir dolandırıcılık işine girmişler, yani bunun sonu yok. Dolandırıcılık yapacak adamı durduramazlar.

Dolayısıyla önlemler bir yere kadar ama eğer imkan varsa karrgo'dan teslim alış ve aynı anda kesintisiz video ile kutunun açılımı kanıt için çok büyük bir kolaylık sağlar.

Firmalar zaten böyle bir kanıt varsa uğraşmazlar, diğer türlü video da editlenmiş olabilir gibi bir incelemeye girilirse zaten bu işin sonu yok. Hatta artık yapay zeka ile yapılmış falan derler ne bileyim 🙂

Bir tane projelik telecaster alacaktim, ankara'da birinden (gitari fiziki olarak yakindan gormeden) ikinci el satinalmistim. Sap govde ayri gondermesini rica etmistim. Gitar tam olarak anlatildigi gibi gelmisti ne eksik ne fazla. Projelik bir gitar oldugu icin ve ucuz bir model oldugu icin bu riske girmistim.

Bir tane neck-thru kore schecter alacaktim. Hic riske girmedim bindim arabaya 500km gittim aldim ve ayni yolu geri geldim. Yoldaki yakit, otoyol kopru paralari, yorgunluk, bu ise ayirdigim zaman vs. cok pahaliya mal oldu ancak kafam rahat bir alisveris oldu. Gitarda begenmedigim bir sey olsaydi almazdim. Zararim sadece yol olurdu.

Geri