İnternetten öğrenen bireyler

Merhabalar öncelikle, ben gitar yolculuğuma internetten başlayan biriyim ve bir özel ders alma şansım olmadı bundan ötürü de bu süreçte bilincsiz bir öğrenim metodu uyguladım ve tamamen ezbere ve kolaya kacarak bildiğim tüm parçaları tab ile çaldım ayrıca metronom da kullanmadım ama bir noktadan sonra tikandim ve yolumu kaybettim müzik teorisi bilmeden devam etmek sanırım imkansız ve forumdaki tecrübeli kişilerin deneyimlerinden yararlanmak istiyorum, metronomu etkili bir şekilde nasıl kullanabilirim? Bunun için nota ve müzik teorisi bilmeme gerek var mı? Sizin internetten öğrenenlere tavsiyeleriniz veya önerileriniz nelerdir? Tavsiye edebileceğiniz YouTube veya sosyal medya içerikleri var mı? Ve bu iş en azından bir hobi olarak orta seviyelere götürebilmek adına internetten öğrenilebilir mi yoksa bir özel hoca şart mı?

Metronom ile ilgili aşağıdaki başlıkta yararlı bilgiler var.

Metronom ile müzik teorisinin alakası yok. Metronom sizin muzik ile uyumunuzu geliştirir. Senkronize olmanızı sağlar. Metronom yavaş yavaş hızlandırılabildiği için de her seviyede parmaklarınızı çalıştırır.

İnternetten her şeyi öğrenmek mümkün. İngilizce kaynaklara yönelin. Bernth'in çok güzel antrenmanları var YouTube'da. Sizi ileri seviyeye bile götürür. Ama vuruş yönlerine, bilek pozisyonlarına, parmak hareketlerine dikkat etmek gerekir. Yani adamın söylediklerini yapmalısınız. Koşmaya çalışmayın. Hızlı çalabilmek için yavaş çalmak şarttır. En temiz çalabildiğiniz yerde çalın. Sonra metronumu 1 1 arttırarak devam.

Son dönem benzer sorular üst üste gelince bana garip geliyor. Tesadüf müdür yoksa kasıt mı var o kısmı bilemiyorum.

Tıkandığınızı fark ettiğiniz durum neyi ifade ediyor yani ne yapmak istediniz de ilerlemedi? Yolu buna göre çizmek gerekiyor.

Metronom müziğin matematiğini ifade ediyor. Vuruşları bölebilmekle ilgili bir hadise. Bunu sadece çalan/çalınan şarkının davullarını takip ederek de halledebilirsiniz.

Çalım teknikleri içine yüz yüze ders almak en iyisidir. Müzik teorisi ya da diğer konularda internetteki bilgileri bir şekilde çözebilirsiniz ama tekniği oturtma konusunda sıkıntı varsa ekranda gördüklerinizi hatalı şekilde öğrenip işi daha zorlaştırma ihtimali var ama eğer yüz yüze ders alma imkanı yoksa farklı kaynaklardan ve çalımınızı bilenlere göstererek hata olasılığını aza indirebilirsiniz.

Son dönem benzer sorular üst üste gelince bana garip geliyor. Tesadüf müdür yoksa kasıt mı var o kısmı bilemiyorum.

Tıkandığınızı fark ettiğiniz durum neyi ifade ediyor yani ne yapmak istediniz de ilerlemedi? Yolu buna göre çizmek gerekiyor.

Metronom müziğin matematiğini ifade ediyor. Vuruşları bölebilmekle ilgili bir hadise. Bunu sadece çalan/çalınan şarkının davullarını takip ederek de halledebilirsiniz.

Çalım teknikleri içine yüz yüze ders almak en iyisidir. Müzik teorisi ya da diğer konularda internetteki bilgileri bir şekilde çözebilirsiniz ama tekniği oturtma konusunda sıkıntı varsa ekranda gördüklerinizi hatalı şekilde öğrenip işi daha zorlaştırma ihtimali var ama eğer yüz yüze ders alma imkanı yoksa farklı kaynaklardan ve çalımınızı bilenlere göstererek hata olasılığını aza indirebilirsiniz.
Kendi adıma söyleyim kasıt yoktu sadece tanışabileceiğim tercübeli birileri ile konuşmak istedim,gitar hocam harici müzik ile ilgli biri yok çevremde 😀

Bütçeyi bilmemekle beraber, Yabancı dil iyi ise trufire gibi siteler mevcut. Ama benim gibi tembel insanlar için hiç bir şey birebir iyi bir hoca ile çalışmanın yerini tutmaz bence.
İnternetten hoca ile de öğrenilebilir. Skype üstü zoom vs.

Son düzenleme:
Sitede ve bir çok yerde, gitar internetten youtube dan nasıl öğrenilir diye sorular mevcut ve ne yazık ki bu sorulara doğru düzgün akademik cevaplar yerine o site bu vidyo gibi cevaplar yoğunlukla veriliyor. İyi bir öğretmen olmadan bu işler olmaz, mozart gibi bir dahi bile -dahi olduğu belli iken - haydn dan ders almış, yani bu iş öyle iki vidyo izle öğren işi değil. Yanlış yaptığınızı bile fark edemezsiniz üç yıl beş yıl sonra yapamadığınızı anladığınız bir şeyin çözümü yanlış öğrenilmiş teknik olabilir ve artık düzeltmek için oldukça uğraşmanız gerekir. İkinci konu sizin kendi başınıza tecrübe ederek 5 saatte öğrendiğiniz şeyi kaliteli bir hocadan 5 dk da öğrenip anlayabileceğiniz gerçeğidir. Lüzumsuz ve boş geçmiş çalışma saatleri hayatınızdan gitmektedir. Bunu sakın göz ardı etmeyin. Çok iyi gitar çaldığını düşünen bir çok kişi güzel çalmasına rağmen teorik eksikliklerinin farkında değiller. Özellikle müzik gruplarında bu sorunu çok gördüm. Akoru basması gerektiği gibi değil işine geldiği gibi basan bir sürü gitarist mevcut. Bir yedili akorun mantığını ve en önemli yeri 7. notayı basmak iken düz 1-3-5 basmak müzik dilinde cahillikten başka bişey değildir. Nasıl doktorun okumuşu ve tecrübelisi makbulse gerçek müzikseverler için iş böyle. "Bakmakla öğrenilse kediler kasap olurdu "

Geri