- Konu Sahibi Konu Sahibi
yok be öyle bir şey istemem tabi 😀 ahahahhahahaaAynen müzisyen dediğin aç gezer 😀
kim niye aç kalmak istesin 😀 müzisyen adam aç gezermiş eheheh 😀
kaderim buysa çekerim emaneti, gerisini biliyorsunuz 😀
yok be öyle bir şey istemem tabi 😀 ahahahhahahaaAynen müzisyen dediğin aç gezer 😀
Kalite denen şeyin o kadar göreceli olduğunu düşünmüyorum. Belli kriterleri var, bu müzik için de geçerli tekstil için de, otomotiv için de. Kime göre neye göre dediğimiz şey kalite değil, beğenidir. Evet beğeni kişiden kişiye çok farklılık gösterir çok doğal olarak.Bu yüzden kesinlikle beğenilen şeyin kaliteli, diğerlerinin kalitesiz olduğu yanılgısına düşülmemelidir. Örneğin, Quincy Johnes, Setrab Erener, Björk, süper kaliteli pop müzisyenleridir. Orhan Gencebay ve hatta zaman zaman Levent Yüksel, kaliteli arabeskçilerdir. Bununla birlikte çok kalitesiz death metal grupları veya caz müzisyenleri de cirit atar ortalıkta.
"Kötü müzik dayatılmıyor, kimse size zorla cd aldırmıyor " gibi bir yaklaşım da çok doğru değil. Dayatılıyor. Bir çok medya şirketi aynı zamanda müzik yapım ve dağıtım şirketlerini de bünyesinde barındırır. Her gün TV'de radyo'da ucuz işçilik ve düşük maliyet eseri bir çok şarkı zorla önümüze konar. Radyoyu kapatsan, Tv izlemesen billboard'da gazetede reklamını görürsün. Bu dayatma değil midir? Böyle bir algı yönetimi ve reklam kampanyasının sonunda insanların bu isimlerin konserlerini doldurması doğal değil midir?
"Müzisyen" denince "bir bütün halde" enstrüman icra eden ve beste yapabilen kişi geliyor benim aklıma.
Mesela herkesin tanıdığını varsayarak bariz bir örnek vereyim; Paul Gilbert. Adam hem enstrümanına hakm, hem de beste anlamında orijinal işler çıkarabiliyor...
Buradan yola çıkarsak bir kişinin enstrüman(lar)ını çok iyi icra etmesi onun iyi müzisyen olduğunu göstermez bana kalırsa, sadece başkalarının eserlerini çalabilen bir virtüöz olabilir.
Ha, derseniz ki İsmail YK hepimizden iyi bir besteci, işte o zaman vaziyet alın ortalık karışacak derim 🙂
Bir de şu var tabi, belki adamda beste yapabilecek kapasite de vardır ama piyasa ve para odaklı düşünüyordur, onu bilemem...
Dinlemeyen varsa diye bırakıyorum yeni versiyonu ve yeni klibi.
Bence makete efekt vermişler ,böyle bir durumda firmayla davalık olur insan yoksa 🙂laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn...
Ferrari F430'a vurulur mu lan! O arabayı parçalayanın ciğerini sökerim walla!
Dinlemeyen varsa diye bırakıyorum yeni versiyonu ve yeni klibi.