Istanbul Luthierleri

Google'dan krokiye de ulaşabilirsiniz 👍
merhaba abi. kolay gelsin. benim gitarıma bakım ve tamir yaptırmak istiyorum. benim gitarımla ilgili bir konu açmıştım orda resimler var. sana zahmet bi bakabilirmisin.

Bakım olur ancak istediğin HB manyetik takma yapacağın masrafa bence değmez. Gitar elbette senin, istersen yaparız tabii ama naçizane görüşüm ben olsam yaptırmam. Ne maliyete ne de bizim işçiliğimize değecek bir gitar değil 🙂

Bu arada muhtemelen sadece senin söylediğin perdelerde değil gitar komple tesviye istiyordur. Ancak komple tesviye maliyeti de mantıklı olmaz, bu durumda lokal şekilde sorunu çözmeye çalışırız.

Volkan Özdemir'i fret işçiliğinde nasıl bulursunuz? Daha önce başka işler için kendisine gitar vermiştim, memnun da kalmıştım. Ama uzun zamandır luthier'e gitar verme durumum olmadı. Şimdi bir strata yeni fret taktırmayı düşünüyorum. İşçilik ve fiyat hakkında bilgisi olan var mı Volkan Özdemir için?

Volkan Özdemir'i fret işçiliğinde nasıl bulursunuz? Daha önce başka işler için kendisine gitar vermiştim, memnun da kalmıştım. Ama uzun zamandır luthier'e gitar verme durumum olmadı. Şimdi bir strata yeni fret taktırmayı düşünüyorum. İşçilik ve fiyat hakkında bilgisi olan var mı Volkan Özdemir için?
Edit: Anadolu yakası Kadıköy Maltepe aralığında fret için düzgün çalışan başka luthier önerilerine de açığım.

@Dragonchaser Selamlar 01.07.21 veya 02.07.21 günlerinden birinde ikinci el gitar almak için Tekirdağ'dan İstanbul'a geleceğim. Gitarını alacağım arkadaş bakım gerektirdiğini söyledi acaba aynı gün içerisinde getirdiğim gibi yapma imkanınız olur mu? Aynı gün içinde çok geçe kalmadan dönmek istiyorum. Bir de genel bakım ücretini özelden belirtirseniz çok sevinirim ona göre kendimi ayarlarım.

@Dragonchaser Selamlar 01.07.21 veya 02.07.21 günlerinden birinde ikinci el gitar almak için Tekirdağ'dan İstanbul'a geleceğim. Gitarını alacağım arkadaş bakım gerektirdiğini söyledi acaba aynı gün içerisinde getirdiğim gibi yapma imkanınız olur mu? Aynı gün içinde çok geçe kalmadan dönmek istiyorum. Bir de genel bakım ücretini özelden belirtirseniz çok sevinirim ona göre kendimi ayarlarım.
Selamlar, çok büyük bir sıkıntısı yoksa aynı gün içinde hallederiz sorun olmaz 👍

merhabalar 2. el elektro gitar alacağım elektrogitarın manyetikler değiştirilmişmi gitar ile oynanmış mı ? bir problem var mı ?
benim gibi çok amatör birisi olarak zuhale , luthier e götürürsem bana yardımcı olurlar mı ?

Olmazlar herhalde.
İşleri bu değil. Sormaktan da zarar gelmez sonuçta onlar da insan ama böyle bir mecburiyetleri de yok.
Kendi çevrenden bilen biri ile bakman daha iyi. Ya da kurumsal firma değil de ücreti ile bireysel olarak bir luthiere'e gitmeyi düşünebilirsin.

Geri