Bi dahakine pazarlık yap dostum.Benden 25 lira aldılar...
Bi dahakine pazarlık yap dostum.Benden 25 lira aldılar...
Bi dahakine pazarlık yap dostum.
şimdiye kadar birçok iş yaptırdım, fret değişimi bile 500 civarı tutmuştu. manyetik değişimi için 300 tl istemesi imkansız. bir yanlışın var yada çok abuk sorular sordu isen gelme diye yüksek fiyat vermiş olabilir.geo luthier kadıköyde, denk gelemedim gidemedim ama gidenler memnun öneririm. @Dragonchaser
yukarıda önerilen Feridun beyi arayıp manyetik değişimi için montajı (lehimi) kaça yaptığını sormuştum 300 lira demişti 😀
evet odur, düzgün biridir. tel vs dahil 100 tl yi geçmez diye düşünüyorum.
şimdiye kadar birçok iş yaptırdım, fret değişimi bile 500 civarı tutmuştu. manyetik değişimi için 300 tl istemesi imkansız. bir yanlışın var yada çok abuk sorular sordu isen gelme diye yüksek fiyat vermiş olabilir.
Fret değişimi 500 yakın zamanda mı yaptırdınız?şimdiye kadar birçok iş yaptırdım, fret değişimi bile 500 civarı tutmuştu. manyetik değişimi için 300 tl istemesi imkansız. bir yanlışın var yada çok abuk sorular sordu isen gelme diye yüksek fiyat vermiş olabilir.
100 usd gibi bir fiyat tuıtuyor maximumFret değişimi 500 yakın zamanda mı yaptırdınız?
şimdiye kadar hiç öyle bir fiyat almadım. ortaya bir fiyat sormuşsunuz ortaya bir cevap vermiş.aradım, "Selamlar Feridun beylemi görüşüyorum dedim, evet dedi. Merhebalar feridun bey size bir gitar ve manyetik getirmek istiyorum montajını kaç liraya yapıyorsunuz öğrenebilirmiyim? dedim. 300 lira dedi, teşekkürler kolay gelsin" dedim kapadım. Telefonda fiyat soruluyo diye uyuz olduysa diye olabilirde, abi dizim sakattı sırtımda gitarla kapı kapı gezecek halim yok tabiki aramak durumundayım, başka birşey gelmiyo aklıma.
Merhaba gercekten böyleyse yakında değiştirmeyi düşünüyorum. Sanırım dayanıklı paslanmaz celik fretler ekstra maliyetli oluyormuş ama normal frette böyle bir tutar tutuyorsa dusunulebilir. Yakin zamanda yaptırdınız mı?100 usd gibi bir fiyat tuıtuyor maximum
Ben bu hafta Maple Tele’ye Dunlop (Nickel) Refret yaptırdım, 750₺ tuttu.Merhaba gercekten böyleyse yakında değiştirmeyi düşünüyorum. Sanırım dayanıklı paslanmaz celik fretler ekstra maliyetli oluyormuş ama normal frette böyle bir tutar tutuyorsa dusunulebilir. Yakin zamanda yaptırdınız mı?
300 tlnin 75 tlsi ile en kaliteli lehim makinesini alırsın. Üstüne 25tlye en kaliteli tel ve lehim pastasını alırsın.İyi lehim yapmayı öğrenmek de 2 haftanı almaz diye düşünüyorum ilgin varsa.geo luthier kadıköyde, denk gelemedim gidemedim ama gidenler memnun öneririm. @Dragonchaser
yukarıda önerilen Feridun beyi arayıp manyetik değişimi için montajı (lehimi) kaça yaptığını sormuştum 300 lira demişti 😀
Rıfat dan uzak durabilirsin mesela, iyi ustadır. Ustalığına diyecek birşey yok ama çok para gözdür. Basit bir işlem için bile saçma sapan fiyatlar verir. Manyetik elektronik tel değişimi basit ayarlar vs durumlar için fatih usta, volkan usta ya götürebilirisin. Oymacılık kırılma yapıştırma vs gibi ağır işlemler için feridun ustayı tavsiye derinArkadaşlar selam.
Yarın eşimin bass gitarı ile benim elektrolardan birini bakıma götüreceğim. Yıllardır tünel piyasasından uzak kaldığım için kim nasıl iş yapıyor şu aralar pek bir bilgim yok. Yaptıracağım işlem iki gitar için de tel değişimi, sap ve action ayarı.
En son 3 yıl kadar önce Uğur Keçecioğlu'na (Mothership Guitars) gitmiştim genel bakım ve ayarlar için, memnun da kalmıştım açıkçası. Fakat bu sabah bir arkadaşla muhabbet ederken kısa süre önce Uğur abiye gitarını götürdüğünü, eve dönüp hardcase'i açınca sap/action ayarı yeni yapılmış gitarın 3 telinin kopmuş olduğunu farkettiğini söyledi, bu da beni tedirgin etti açıkçası. Hikayenin diğer tarafını da dinlemek gerektiğini düşünürüm her zaman, direkt yargıya varmam, o sebeple Uğur abiye de uğrayıp durumu sormayı düşünüyorum, fakat öncesinde sizlerin de yaşamış olduğu tecrübeleri dinlemek isterim.
Tavsiyeniz veya uzak dur dediğiniz biri var mıdır? Varsa neden?
Teşekkürler şimdiden.
Dediğiniz luthier bey Beyoğlundan taşındı, kadıköyde artık..Uğur Keçecioğlu'na (Mothership Guitars)