Hocam isin uzmani degilim. Ama hakikaten elektrikten zarar goren arkadasim ozellikle sahnede cok oldu. Bunlarin geri donusu yok. Elektirikle alakali , isin uzmanlari tarafindan cok guzel bilgi veren siteler var. Isinin icinde elektrikli alet cok olan ,muhakkak okuyup bilgilenmeli bu konuda.Karne hediyesi gitarı çalarken akıma kapılıp öldü
Elektro gitar çalarken akıma kapılan Ozan öldü
@crushhh ın yazdıklarını ciddiye almak gerekiyor sanırım.
Sallamasan daha iyi olmaz mı ? Sonuçta ciddi bir makale yazılmış ve belli ki alınan cevaplar üzerinden bir kanıya varılacak. Hani fikrimizin olmadığı konu hakkında konuşmayabiliriz anlamında diyorum.Tutturmuşum😀
Sallamasan daha iyi olmaz mı ? Sonuçta ciddi bir makale yazılmış ve belli ki alınan cevaplar üzerinden bir kanıya varılacak. Hani fikrimizin olmadığı konu hakkında
konuşmayabiliriz anlamında diyorum.
Sakıncası şu: Ben Amasya'da oturuyorum. Daha önce istanbulda luthiere gitmedim. Bu yaz başlıkta yazan bakımların hemen hemen aynısı yaptıracağım ve benim de aklıma "acaba ne kadar tutar ?" düşüncesi vardı. Ben bu foruma bilgi almak amaçlı giriyorum özellikle böyle başlıklara. Amacınız eğlenmekse bu konu için de başlık ayrıca mevcut.Zamanında tesviye gibi işlemlerin 150 TL civarı tuttuğunu duydum ondan yazdım, ama emin değilim tabii. Ondan da böyle dedim. Sakıncası nedir?
Feridun Tanrıkut Guitars Luthier bu mudur?feridun tanrıkut, facebook üzerinden kendisine sorabilirsin.
geo luthier kadıköyde, denk gelemedim gidemedim ama gidenler memnun öneririm. @Dragonchaser
yukarıda önerilen Feridun beyi arayıp manyetik değişimi için montajı (lehimi) kaça yaptığını sormuştum 300 lira demişti 😀
Manyetik dahil fiyat mıymış?
sadece lehim 😀 taktıracağım manyetikte 60 liralık birşeydi (100 lira olmuş şimdi), taktıracağım gitarda 350 liraya alınan ibanez grg170, manyetik duruyo hala odanın bir yerinde.
Benden 25 lira aldılar...Hocam ben geçen manyetiği taktım yerine, lehimletmek için elektrikçiye götürdüm. Şemayı falan gösterdim telefondan, elektrikçi yakın gözlüğünü taktı, iki dakkada halletti mis gibi. 5 TL versen yeter dedi, abi ayıp oluyor dedim 10 TL verdim. 😀