Hellhound mu kaldı sanki, Replicant'a atalım, belki o halleder.
Attığım mesajın aynısını kopyalayıp ona atıyorum o zaman.
Hellhound mu kaldı sanki, Replicant'a atalım, belki o halleder.
Burada moderatörlük maaşlı meslek değil tamamne gönüllülük ile yapılan bir iş. Özel hayatı etkilediği zaman devam ettirmek ve sorumluluğu taşımak çok zor. Hellhound tanıdığım birisi. Sanırım o da zamanında benim de yaşadığım zaman ayırma sıkıntısından uğraşamıyor olabilir.Hellhound mu kaldı sanki, Replicant'a atalım, belki o halleder.
Abi ben ona bir şey demedim zaten, eleştiri değil. Tabii ki işi vardır girmiyordur, ama burada da işleri halledecek birileri lazım. Eğer ki @diabolique'in böyle bir yetkisi varsa o ilgilenecektir zaten.
Demek o işler öyle...Vay be ne akıllı zannedenler var kendini.Bu tezgah için bayağı bayağı uğraşmış şerefsiz, umarım yakalanır.
Bir ilginç olay da benden gelsin; Bir gün işten döndüğümde malesef evimin soyulduğunu gördüm, 1 gitarım pedal prosesör lab top vs her şey gitmiş ( ertesi günde Antalyada konser var bir de ).Olaydan 3 yada 4 ay geçti, bir gün dükkanda otururken 2 dingil bana gitar satmaya geldi, bilin bakalım kimin gitarı?"Başka bir şey yok mu "diye sorduğumda "şu var" deyip prosesörümü görünce...
Bana bu bass gitar dediler (elektroydu tabi), tamam alıcam deyip polisi aradım geldiler.Neyse sivil polisler kelepçeyi taktıklarındaki yüz ifadelerini görmeliydiniz.
Abi ben ona bir şey demedim zaten, eleştiri değil. Tabii ki işi vardır girmiyordur, ama burada da işleri halledecek birileri lazım. Eğer ki @diabolique'in böyle bir yetkisi varsa o ilgilenecektir zaten.
böyle bir yetkisi yokmuş benim telefon numaramla uğraşan bir şerefsiz vardı da o ara öğrenmiştim.öm dan hakaretlere de mudahil olamıyormuş kimse bunu da o zaman öğrenmiştim.Neyse bilgi olsun diye söyleyim dedim.
Güzel sözmüş, ilahi adaletten başka bir şey değil, Hem gitar hemde prosesör, koca istanbulda onca dükkan arasında, olaya şahit olanlar hala anlatırlar, 6 sene falan oldu...Anadolu da şöyle bir laf vardır."Allah sevdiği kullunun önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş." meseleye özet geçti resmen... 🙂 İlahi adalet mi tesadüf mü siz karar verin artık 🙂
konu ile alakası yok fakat başıma gelen başka bir olaydan bahsedeyim kanunlarımızla ilgili. geçen sene iş yerime bir dilenci geldi. akşa 7 gibi. yardım yapmayacağımı söyledim. sadece el işaretleriyle anlatıyordu bende ona el işaretleriyle gitmesini söyledim. daha sonra gitmekde direndi bende onu dışarı çıkarmay açalışınca bir delikanlılık yapıp elini beline attı vs itiş kakış camları tekmelemeye bağrınmaya başladı vs. kendisine bir tokat bile atmadım ama o kendini yerden yere attı donra bağırarak kapıya koşup ağlamaya başladı. yerde kan görünce insanlık yapıp peçete götürdüm ve yüzük parmağı ucundan bir et parçasının koptuğunu gördüm. ilk yardımını yapıp kanını durdurdum ve bu sırada ambulans çağırıp elamanı hastaneye gönderdim. bende karakola tabi. burdan sonra olan olaylar şöyle gelişti. bu arkadaşın üzerinden iran pakistan ve afganistan olarak üç adet kimlik çıkmış ve dilendiğine dair bir kağıt. gittiği hastaneden tedaviden sonra firar etmiş. ortada bir durum var ama benden başka şahıs yok. hastane polisi tutanak tutmamış. sonuç: adam 1 hafta sonra bulunur. engelliler derneğinde ifadesi alınır. iş aramaya geldiği yerde 35-40 yaşlarındaki şahısın ki o ben oluyorum kendisini darp ettiğini parmağının koptuğunu iş göremez durumda olduğunu benden şikayetçi olduğunu söyleyip salıverilir. ikametim marmarisde olduğundan ve mahkemelerden bi haber olduğumdan tutuklanma kararım çıkar. aslen iranlı olan bu arkadaş ülkesine geri döner mahkeme tarihinden önce fakat tek konu salağı ben olduğum için kasten adam yaralamaktan 11 ay 20 gün hapis cezası alırım. kararın açıklanmasının ertelenmesineeee... 5 yıl bir olaya karışmamam gerekiyor. şimdi bu adam zorla iş yerime girmiş, sahte kimlik var, dilencilik var, gasp var, kendisi iran vatandaşıymış büyük ihtimalle mülteci. nooldu cezayı ben aldım. yukarıda yazdığım gibi o dilencilikden ben kasten adam yaralamaktan suçlu. o salındı ben ceza aldım. onun içinde üzüldüm. ne olduğu nereli olduğu ne iş yaptığı hangi gezegenden olduğu beni ilgilendirmez. canı yandı sonuçta. fakat taa irandan geldi benim başıma bela oldu. ben bu ülkenin vatandaşıyım. kimliğimde öyle yazıyor. bu kanunlarla yasalarla eğitim sistemiyle baş edemeyen yurt dışına yerleşen insanları görüyoruz sonra haberlerde. türk doktorun başarısıııı.... bilmem ne kapakçığı icat eden türk doktor. adam 1000 sene önce gitmiş kaçmış burdan. türkçe konuşmayı bilmiyor. türk doktorun başarısı. ne mutlu türküm diyeneee....